Тържества за китайската Нова година на 11 и 12 февруари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6702298 www.24chasa.bg

На 11 и 12 февруари жителите и гостите на столицата ще се насладят на няколко интересни празнични събития. Те са организирани от Китайския културен център в София в партньорство със Столична община, като поводът е настъпването на китайската Нова година.

"Пролетният празник (Китайската нова година) е най-важния празник за китайския народ, той носи в себе си най-ценните традиции: красивия обичай за събиране на семейството, сбогуване със старото и посрещане на новото, пожелания за бъдещето. За Китайския културен център в София е чест заедно със Столична община да разкрият пред българската общественост празничната атмосфера на благополучие и късмет”, казва по този повод директорът на културния център в София г-н Ту Сюе-сон.

Според китайския календар „Годината на Кучето” настъпва в нощта на 15 срещу 16 февруари 2018 година. За да могат жителите и гостите на София да опознаят по-добре и да се почувстват съпричастни с китайските традиции и обичаи, в идващите неделя и понеделник /11 и 12 февруари/ ще бъдат организирани няколко безплатни публични събития.

В неделя, 11 февруари от 13:00 до 16:00 ч. гостуващи китайски изпълнители ще представят в Античния комплекс „Сердика” /под стъкления купол на „Ларгото”/, атрактивна и разнообразна шоу-програма, включваща песни, танци и музика. Интерактивни арт-работилници ще представят традиционни китайски занаяти като рязане на хартия, китайска бродерия, изработване на фигурки от тесто, оформяне на плетеници с палмови листа и много други китайски традиционни празнични предмети. Присъстващите ще могат да изживеят прекрасни мигове, заедно със своите семейства и приятели.

В понеделник, на 12 февруари, от 17:00 до 20:00 ч. „София Ринг мол” ще посрещне посетителите си с поредица от изненади и забавления, които ще покажат как китайците посрещат „Веселата Нова година”.

От името на Столична община, партньор на Китайския културен център в организирането на тържествата, Директорът на Дирекция „Култура” г-жа Биляна Генова, казва:

„Скъпи приятели,

За мен е удоволствие да Ви поздравя с настъпването на Китайската Нова година!

Радвам се, че скоро след своето окриване Китайският културен център в София стартира с инициатива, която ще покаже на българската публика традиции от китайската култура, ще ни разкрие магията и чара на източните изкуства, които са все по-интригуващи за европейците. За нас от дирекция „Култура” на Столична община е радост да бъдем партньори в реализирането на празничните събития в сърцето на града ни, сред останките от българската история.

Вярвам, че ще реализираме много съвместни проекти в областта на културата и ще се радваме на активно партньорство с Китайският културен център, за да покажем на столичани и гостите на града ни красотата на китайската култура.

Здрава и щастлива Нова година!”

В чест на „Годината на Кучето”, Китайският културен център в София е предвидил и друга изненада: всеки който се абонира за получаването на информация за организираните от центъра събития, ще получи шанс да спечели ваучер за китайски ресторант, на стойност 50 лева. От регистриралите се, ще бъдат избрани десет „щастливи победители”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Детският радиохор на БНР и родителите на децата протестират пред сградата на обществената медия. Недоволството им е породено от пенсионирането на диригента Венеция Караманова. снимки: Юлиян Савчев                                                                                                                                              

Младият нападател на "Левски" Илия Димитров е роден на 10 юли 1996 г. в Дупница. Започва да тренира в школата на "сините" още като малък и минава през всички юношески формации на клуба. Дебютира за мъжкия отбор на 3 ноември 2013 г. при победата с 4:1 срещу "Пирин" (Гоце Делчев). След това е преотстъпван последователно на "Нефтохимик",

Бившата половинка на нападателя на "Валенсия" Симоне Дзадза - Киара Биази, е по-освободена от всякога. Красивата италианка показа снимките от последната си фотосесия. На някои от кадрите тя е полугола, като закрива гърдите единствено с косата си. На други е облечена в секси бански костюми. Мнозина от последователите на Киара в социалните мрежи