Кети Мартинова - красавицата, с чиито съвети всеки ден започваме деня си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6714754 www.24chasa.bg
Астроложката на "24 часа" Кети Мартинова СНИМКА: Румяна Тонева

Вече почти 20 г. читателите на "24 часа" четат нейните хороскопи и им се доверяват

2018 ще е година на катаклизми, на преден план излизат авторитетни и авторитарни личности, чете Кети по звездите

Тя е била едно своенравно и свободолюбиво момиче, израснало в патриархално семейство. Тя - с отегчение изкласила гимназия, си казала - дотук със зубренето, но не и с четенето... До днес е все с книга. Тя е била в сънищата на десетки момчета, но сложила халка само на едно. Сега е приятелка с този мъж, но е сама. Това ли й вещаят звездите... Знае си... Тя е дефилирала по модни подиуми и показвала ефектни дрехи. Все още носи красиви тоалети. Обръщат се след нея. Висока, елегантна, ефектна...

Тя е Кети Мартинова

Малката Кети СНИМКА: Личен архив

На нея се доверяваме всеки ден, докато се пием кафето. Първото нещо, което правим (вече от години, макар и да не си го признаваме), когато отворим с кафето свежия, ухаещ на мастило брой на в. "24 часа" - това не се случва с екрана на телефона!, е да си прочетем хороскопа. Да ни извинят колегите... Ама много новини са вече вчерашни, а хороскопът си ни е днешен!

На 33 години се омъжва за Иван Мартинов, с който се познават от деца.

Ако Кети каже бъдете внимателни в отношенията с любимия - повярвайте, не го дразнете. Ако каже - ще ви се случи да имате пари - направо търчете да пуснете фиш. Ако намекне, че здравето ви има нужда от внимание- звънете на личния лекар. Кети винаги познава! Доверете се, както от години правят читателите на "24 часа". Не са сбъркали, не са се оплакали. Залагат на Кети.

Верен приятел на "24 часа" почти 20 години - читателите ни й се доверяват.

Коя е тя?

Като манекен и фотомодел 10 години се е снимала за най-големите модни къщи и списания.

Самата Кети Мартинова трудно е стигнала до тази позиция - да бъде човек, на когото други да разчитат. Голяма отговорност е, не крие тя. Всъщност фактът, че преди 20 години в. "24 часа" се доверява да прави всекидневните и всякакви астро прогнози - изготвяла е хороскопи на президенти, на премиери, на астрални близнаци, на министри и светски особи, направи Кети Мартинова истинска звезда на астрохоризонта. Но тя не ни подведе - доказа, че може да се вярва, че звездите й доверяват тайните си.

С огромно внимание изработва индивидуалните хороскопи, разчитайки не на компютъра, а на методите на нейните предшественици, гледащи към звездите.

Красавицата Кейт - както я наричаме - винаги елегантна, винаги изящна, може да надникне в бъдещето на всеки. Чак ни е страх лично да я попитаме! Включително и във своето... Не е обнадеждена... Тъгува... Обаче е толкова красива, че може би греши за себе си, гледайки звездните пътеки.

Винаги е имала и обичала котки. А това е нейната нова любов - Франки, сърдитко, обичливко, топличко нещо до нея.

Всичко тръгва от красотата. Но и не само. От амбицията на един род да докаже, че "умът наистина царува, а не само патки пасе", както гласи народната поговорака... Умът царува в семейството на Кети. Прадядовци, прабаби добавят своя принос към факта, че едно младо момиче - филиз от техните корени, ще е бунтарка, ще открие свой духовен свят, ще помага на други хора да имат духовна посока.

Кети Мартинова прекарва първите си дни в... кокошарник.

Там е приютена с майка си - внучка на враг народа, а иначе семейното жилище е на т.н. малките пет кюшета, в центъра на столицата. Кръстена е на баба си Екатерина - родена в Цариград през 1990 г, учила в Сорбоната, знаела 7 езика. Коренячка софиянка. Зодия Везни. Подкупили чиновника с кутия бонбони - как иначе да я впишат Кети, нямало такова име в препоръчителния списък? Толкова упадъчно звучало! А това име станало повод да кръстят с него изобретението на баща й Александър Петров. Една уникална преса, която и до днес работи във Вазовските заводи, се казва "Кети". Какво означава това, попитал Тодор Живков. А изобретателят - нейният баща, отвърнал Качество, Ефективност, Творчество, Интелектуализация - съкратено КЕТИ. След златния медал от Пловдивския панаир искали патента в САЩ, Япония, Германия... Не го дал. Тази преса му предопределила съдбата му и за добро, и за лошо. Пада от нея и получава тежка травма на мозъка, едва оцелява. Има 16 рационализации и 2 изобретения. Неговият дядо Константин Крежов също е изобретател с патенти. Дядо Симеон - "врагът на народа" бил известен адвокат, спомоществувател за строежа на Съдебната палата, прокурор, заклет социалдемократ.

Семейството е изселено, спят по села, по паланки, дори под мостове. Дядото 12 години изкарва в лагерите Белене и Куциян. Там му измръзва крака. А дядо пък по майчина линия бил директор на издателство "Техника". От както се помни Кети учи немски, но в училище не си дава много зор, дори бяга. Учителите в елитното Шесто училище винаги казвали: "Много може, но не дава". А дядото издател повлиява на избора на гимназия - приемат я в Полиграфическия техникум.

Точно ученето станало повод тежко да се скара с баща си и да се изнесе от къщи. Наела стайче в една кирпичена къща, мишки се прескачали наоколо, ток нямало, тоалетната на двора, но нашата Кети не се давала и не се предавала. Явила се на конкурс за манекенки. Не я одобрили. Тъжна тръгнала надолу по стълбите да си върви, когато я срещнал Владимир Парисов - известен манекен и хореограф. "Ти къде си тръгнала. Я да се връщаш обратно!"

Това определило пътя за 10 години напред - станала щатен модел.

Заредили се пътувания из цялата страна. Събирала се група от артисти, музиканти, манекени и се подготвяла забавна програма плюс модно ревю. Веднъж до Кърджали го откарали с вертолет. Красивото момиче бързо се наложило и като много фотогенично - снимала се за всички модни списания и каталози. Никой не разбира, че Кети има сериозни проблеми с гръбначния стълб - страда от сколиоза. Тя си знае какво е било, но решава да опита нещо алтернативно - започва да се занивама с йога и това се оказва нейното спасение. Много чете, интересува се задълбочено, учи и открива цял един нов свят и нов начин на живот.

Имала много ухажьори. Изнасяли са се серенади, Пътешествала в ретроавтомобил. Романтиката на тайнствени места и малки манастири я пленява. На 33 години се омъжва за Иван Мартинов, с който се познават от деца. Събират ги общи интереси - и двамата са рокаджии, фенове на Васко Кръпката, обичат планината - Иван е професионален алпинист, завършил ВИФ, летят с парапланер.

Как би се омъжила една манекенка. Разбира се с прекрасна дантелена рокля и 7 метра шлейф! По-късно обаче, когато Кети започнала да се занимава професионално с астрология малко по-малко и интересите, и пътищата им се разминали. Иван искал да емигрират в Канада. Но тя си знаела, че мястото и силата са тук, не в Канада. Не заминали. Разделили са, но и до днес за добри приятели.

За нея останала една селска къща - бивша страноприемница,

която тя обзавела с много любов и днес е нейното място за медитация. Чете в абсолютната тишина, рисува. (Три пъти е кандидатствала в Художествената академия). Там са нейните капани за сънища - те я пазят от лошото, то е просто сън, а "любовта е в сърцето и винаги е там, чиста и сияйна, само трябва да се събудим в нея", твърди Кети.

Неизменно до нея е котаракът Франк, кръстен на музиканта Франк Запа. Той е поредният четирикрак приятел. Мъчително се е разделяла с предшествениците му, столетници в котешки години, все се заричала да не си причинява отново такова страдание, но не устояла на милата му муцунка.

Случайно или не, среща астролога Емил Лещански

и той я повежда към тайните на астрологията - истинска наука. А тя от малка се интересувала от тайните на звездите, но не предполагала, че ще стане професия. Вече била е понапреднала, когато идва предложение от редакцията на в. "24 часа" - една седмица да прави пробно всекидневния хороскоп. Пробният срок се превръща в 17-годишна съвместна работа, а Кети в едно от познаваемите лица, свързани с вестника. Следват покани от списания, от телевизии, появяват се лични клиенти, видели името на нашите страници.

Знаете ли чий телефонен номер е написан с големи цифри в дежурната зала на вестника? Нейният. Всяко второ позваняване до дежурния редактор обикновено е запитване за нейните координати. Сега има още една задача - за вестника за хората от втората половина на живота "Клуб 100" изготвя лични хороскопи на читателите.

А нейният път в астрологията започнал именно с разчитането на собствения си хороскоп (разбира се, един такъв, направен по всички правила, прилича на малка книжка и се изработва със седмици). Нейният учител Лещански казвал, че това е най-добрият начин да придобиеш и знания, и да разбереш себе си. Какво е разбрала, коя е Кети? "За себе си съм разбрала, че животът е отворен процес, цикличен, че всеки трябва да сътрудничи сам на себе си, стига да се познава. Сега съм обърнала визията си навътре. Усвоих т.нар. кинестатично мислене - визуализираш това, което искаш да ти се случи. Стара и доказана истина е, че енергията следва мисълта. Затова успелите хора са хора с живо въображение. Те работят върху вида си, върху здравето и успеха си", казва Мартинова.

Благодарение на йогата аюрведата и правилното дишане, на концентрацията, която се развива, успява да насочи енергийния поток към определен орган от тялото си. Това лекува, но и позволя човек да бъде по-ефикасен в работата си, да взема по-правилни решения. Човек трябва да създава духовната си надстройка, да изгради силата вътре в себе си - това е бъдещето на човечеството, тези качества тепърва ще се развиват, ще се появи телепатия, убедена е Кети.

Често, консултирайки се с нея, я питат за щастието.

"Това е вътрешно състояние - отвръща тя, ако човек се стреми към него, може да го култивира. Не е лесно, но се постига и знайте, че най-тежката битка е битката срещу себе си." "През последните 20 години придобих безценен жизнен опит. Работата с околните е като огледало, в което виждаш себе си. Успея ли да върна нечия усмивка и да видя отново блясък в погледа на доскоро обезнадежден човек, наградата ми е голяма. Неописуемо чувство на радост от това, че съм била полезна и животът е победил", прави равносметка Кети Мартинова.

Възползваме се от срещата с нея, за да я попитаме за прогнозата за новата 2018 г.

На 20 декември в 6,48 ч сутринта планетата Сатурн влиза в собствения си знак Козирог, а на 21 декември е зимното слънцестоене - подобно съвпадение е имало преди 350 г. България е под Сатурн, което я извежда в ключова роля в политиката на Балканския полуостров. Ще има промени от обществен и политически характер. Много неясни и неуточнени досега неща ще се изяснят. На преден план ще излязат авторитетни и авторитарни личности. Сатурн има 30-годишен цикъл и с началото на предходния цикъл започнаха и промените на 10 ноември. 2018 г. е важна година за България. Ще има и световни промени - по-ясна перспектива пред човечеството, а това е само началото на периода.

За жалост няма да липсват и катаклизми - земетресения, наводнения, катастрофи. Уви, вече започнаха...

Нейните правила и съвети: 

Животът невинаги е лесен. Въпросът е как да излезем от конфликт, загуба или разрив обновени, променени и с увеличена вяра в собствените си възможности.

Нищо не остава непроменено - старото е отмряло, за да разчисти път на нещо различно.

Следователно подходът не е как да избегнем кризата, болката или промените, а по-скоро как можем да разберем и използваме по-съзидателно тези периоди в нашия живот.

Да, периоди, а ключът към тяхното разбиране ни дава астрологията. Някои си представят, че ще им бъдат назовани конкретни бъдещи събития.

Но други си представят ролята на астрологията далеч по-реалистично - като начин да им се помогне да открият смисъл и значимост в това, пред което следва да се изправят.

И когато станат ясни първопричините и се стигне до отговора на най-трудното "Защо?", астрологията заблестява в най-красивата си светлина. Изясняването на индивидуалните идеяли и главната житейска цел е въпрос от първостепенна важност. 

Да дадеш или не съвет е много деликатна работа. Никога не се меся в избора. Нямам право на това. Все пак трябва да кажа, че разговорите ми с много хора са спомогнали те да променят своята гледна точка, да възприемат нов подход и да изградят ново отношение към съответната житейска задача. 

При мен са идвали всякакви хора. Но най-важното е, че са достигнали на до ниво на осъзнаване, при което става възможно обръщането на визията навътре. С други думи готови са да изследват дълбините на своята психика, да работят със себе си и да сътрудничат сами на себе си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившата приятелка на изчезналия нападател на "Кардиф Сити" Емилиано Сала - Беренис Шкайр, обвини футболната мафия за трагедията с футболиста. "Разследвайте футболната мафия, защото не вярвам, че е злополука, написа моделката в туитър. - Сърцето ми е разбито. Не мога да го възприема. Аз съм унищожена.

Делото срещу бургаския кримигерой Петър Биберов, известен с култовия прякор Кюфтето, отива на поправителен. Съдът върна обвинителния акт срещу Кюфтето и аверите му заради скандални неточности в обвинителния акт, сред които и записаното от спецпрокуратурата, че бандата е действала само ден, научи "България Днес".

Европроект за над 300 хиляди лева е спечелил близък приятел на Евелин Банев-Брендо и ключов свидетел по делото срещу него за пране на пари, показа проверка на "България Днес". В замяна на солидната субсидия от ЕС треньорът по борба Георги Караманлиев вдига къща за гости в тополовградското село Сакарци.