„Забавни детски приказки за слушане” – 14 приказки на CD в рими и картинки, всяка с мъдрост за поука

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6738188 www.24chasa.bg

Грижата за най-малките изисква внимание при избора не само на подходяща храна за доброто им здраве, но и правилен подбор на „духовна храна” за тяхното развитие. Игрите, филмите, музиката и литературата в ранна детска възраст оказват съществена роля във възпитанието и израстването им като самостоятелни личности.

Забавните детски приказки за слушане са написани в рими, за да се възприемат по-лесно от децата. Те са изключително образни, динамични и мелодични, така че да задържат вниманието на малките слушатели. Всяка от тях разказва една малка житейска история, а участниците са горските обитатели. Приказките завършват с поуки и размисли за живота и са подходящи теми за разговор в семейството и детската градина.

Към приказките има цветни илюстрации. Рисунките на героите са естествени, горските обитатели са живи и истински, за да са лесни за разпознаване и да привличат вниманието. Децата могат да ги разказват по картинките и да си измислят свои истории, дори да украсят стаята си с най-любимите си герои. Отпечатани са на отделни картони, за да са подходящи за разглеждане, игра и забавления. Целенасочено не са написани заглавията на приказките върху илюстрациите, провокирайки децата сами да ги свързват и разпознават.

В луксозния комплект с аудио приказки и картини има и календар със същите илюстрации, но с един скрит нов приказен герой, който се появява върху няколко от картинките в календара. Децата трябва да го открият и същевременно могат да се запознаят с месеците, датите, дните от седмицата. Може да измислите различни игри с детския приказен календар – откриване на рождените дни, научаване датите на празници и още много весели и полезни занимания.

Ето пет съвета за здравословно общуване с деца:

1. Говорете с децата за всичко, но не ги натоварвайте с личните си проблеми преди да сте ги преодолели. Те може и да не разбират всичко, но усещат емоциите ви много по-силно от вас;

2. Играйте заедно, провокирайки тяхното и вашето въображение. За да се занимават и самостоятелно, те се нуждаят от база, която някой трябва да постави.

3. Мълчете заедно с детето. Вие може да правите нещо важно или интересно за вас, а детето – за себе си. Свикнете, както вие, така и то, да не се прекъсвате взаимно за щяло и нещяло. Нито вие сте 24 часа на ден аниматор на детето ви, НИТО ТО НА ВАС;

4. Променяйте се, ако искате да промените нещо в детето си, то е ваше огледало. Научете го да общува със света – това е ваше право, но и отговорност. То попива всичко, което сте: чувства, мисли, преживявания, реакции. Детската градина и училището са само места, където малкото ви съкровище проявява основно това, което е видяло вкъщи.

5. Забавлявайте се заедно и поотделно. И в това отношение то ще ви подражава.

Катя Стоянова

Из „Пътят към щастието” – приказка от поредицата „Забавни детски приказки за слушане”,

автор: Владимир Наумов

Днес козелът Веско и козата Мими

цял ден обикалят детските градини.

Със децата имат те беда голяма -

за седем козлета нийде места няма.

..........................................................

Пуснаха обява в горската дъбрава,

.........................................................

Ето, че яви се първа Кума Лиса -

с пози и маниери, Козльо чак се слиса.

................................................................

Гледам приближава много важна „птица“,

на Вълчан жена му – Бялата Вълчица.

....................................................................

„Поздрави съпруга си, госпожо Вълчица.

Ние поразмислихме за наш‘те дечица

и решихме твърдо двамата със Мими

с радост да си гледаме козлетата любими.”

....................................................................

Има път към щастието – пътят на децата.

Любовта е посоката, спокойствието – цената.

За поръчка на „Забавни детски приказки за слушане”

тел.: 0889 85 80 80 или на: www.myartfaces.com

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на