Нейджъл Кенеди свири със свой бенд проекта „Бах срещу Гершуин“ във Варна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6743777 www.24chasa.bg
Виртуозът провокатор спази обещанието си и се връща с мегаконцерт във Варна 10 години по-късно. СНИМКА: Архив

Виртуозът-провокатор спази обещанието си и се връща с мегаконцерт във Варна 10 години по-късно. За новата среща с морската публика Найджъл Кенеди ще свири със своя бенд програма, която хвърля мостове между предкласиката, джаза и негови собствени композиции. Проектът „Бах срещу Гершуин“ в Двореца на културата и спорта на 10 март ще открие Европейския музикален фестивал край морето и ще отбележи 15-та годишнина на арт-събитието.

Цигуларят, който промени представите за класика, няма да се докосне до електрическа цигулка. За радост на ценителите той ще представи изцяло акустичен концерт, в който са включени и култови негови интерпретации. Бендът също ще свири изключително на акустични струнни интрументи. „Осигуряваме специално озвучаване, каквото досега не е правено за акустичен концерт в тази най-голяма зала във Варна – обяснява мениджърът на „Елит проджект“ Мария Кондова. – Амбицирани сме кристалният звук да достигне до всеки за ексклузивното преживяване на всеки почитател на стойностната музика в залата“.

Преди Варна Найджел Кенеди направи пет поредни концерта в легендарния джаз клуб Ronnie Scott's в Лондон. По този повод водещият британски джаз критик Джон Фордам възкликва в своя публикация във в. „Гардиън“: „Това беше пълен с енергия и с изтънчена нежност спектакъл на един хипнотично музикален джаз поклонник, което предполага, че най-доброто от вдъхновеното от джаза музициране на Найджъл Кенеди може би предстои“.