11 неща, които не знаехме за "Формата на водата"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6749517 www.24chasa.bg
Кадър от "Формата на водата"

Независимо дали вече сте гледали филма, който триумфира на тазгодишните Оскари, или не, вероятно ще ви бъде интересно да научите повече за неговите автори и неговата история. „Формата на водата“ е фантастична приказка. Любовна история за глухоняма жена и мъж-риба. Всъщност жанрът на „Формата на водата“ трудно може да се побере само в двете думички - „романтичен“ и „фантастичен“, защото в него има много мюзикъл, има трилър, има дори и филм ноар.

Мъжът-риба имал нужда от „готин задник“

Режисьорът на филма Гийермо Дел Торо искал скулпторите да създадат такова създание, което да може да ти вземе дъха. Главният дизайнер и скулптор Майк Хил си спомня: „Гийермо ме повика и ми каза: „Дай му душа!“ Режисьорът искал създанието да има „готин задник“. То така и било създадено – със страхотно и секси тяло, големи и изразителни очи, устни, родени за целувки, силна челюст и трапчинка на брадичката.

Като малък Дел Торо се идентифицира с Франкенщайн

Мексиканският режисьор е само 6-годишен, когато гледа първия си филм с чудовища - „Франкенщайн“. Още тогава чувства прилика между себе си и фантастичното създание. Растейки, той има често кошмари и е навестяван от натрапчиви идеи. Гийермо понякога трудно различава действителността от виденията си. Признава, че "Франкенщайн" и "Създанието от Черната лагуна" са го вдъхновили да направи „Формата на водата“.

Първоначално идеята на Дел Торо е отхвърлена

Мексиканецът отива в Universal Pictures с предложение да работи по римейк на "Създанието на Черната лагуна", но продуцентите отхвърлят идеята му. Така по време на една закуска с писателя Даниел Краус през 2011 година Гийермо решава да работи по сценария на "Формата на водата".

Целият текст продължава на mila.bg - ТУК.