“Фондацията” пак на турне, започва в Токио

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6786588 www.24chasa.bg
СНИМКА: АЛЕКСАНДЪР НИШКОВ

Първият концерт от тази обиколка на музикантите е на 6 април, последният е на 4 май в Хамбург

“Фондацията” тръгват на поредното си турне, с което, добавено към досегашните им участия, ще направят пълна обиколка на света.

Сборната група хваща самолета на 2 април, а първият ѝ концерт е на 6 април в Токио. На 10-и ще бъде участието в Хонолулу, след което музикантите се отправят към Сан Франциско. Там ще излязат пред публиката на 14-и. На следващия ден са в Сан Диего, във Финикс ще бъдат на 19-и. На 21 април групата ще представи хитовете си в Денвър, на 22-и в Минеаполис, на 25-и в Отава, а на 27-и в Монреал. На 28-и и 29-и концертите са съответно в Торонто и Ню Йорк. На 4 май българските изпълнители ще пеят в Хамбург.

Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански пълнят всички зали, в които са правили концерти досега по цял свят. От събирането си през 2013 г. те минаха през Северна Америка, Европа, Близкия изток, Австралия и Нова Зеландия. Сред участията им има дестинации, в които български артисти рядко са имали ангажименти или пък за първи път изобщо гостуват наши изпълнители.