Чернокожи актриси протестираха в Кан срещу дискриминациите в киното

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6867149 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Шестнайсет чернокожи актриси протестираха на червения килим в Кан срещу недостатъчното присъствие на хората от други раси освен бялата във френското кино, съобщи АФП.

Водени от Аиса Маига, актрисата, която е инициатор на книгата "Черното не е моята професия", 16-те френски актриси бяха посрещнати пред Фестивалния дворец от бурундийската певица Хаджа Нин, която участва в журито на основната конкурсна програма, предаде БТА.

Протестиращите, сред които бяха актрисите Йе Айдара, Аса Сила и Фирмин Ришар, се снимаха с вдигнати юмруци. Те носеха тоалети на модна къща "Балмен", чийто художествен директор Оливие Рустен също е метис и е застъпник на разнородността в модата.

Книгата "Черното не е моята професия" не посочва имена, но е написана с желание нещо да се промени. "За щастие, имате фини черти", "не сте достатъчно светла" или "чертите Ви не са достатъчно африкански" са някои от подмятания, засегнали актрисата Надеж Босон-Диан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Хранят се със сурово месо Крокодили си отглеждат баща и син в София. Светослав и Тони Георгиеви се грижат от сутрин до вечер за три каймана и още над 200 вида екзотични животни. Крокодилите са при тях отскоро, но бързо се превръщат в техни любимци. Семейството е единственото у нас, което се осмелява да приюти и развъжда хищници.

ДесиСлава за пореден път остави бебето си в рамките на месец. Изпълнителката повери грижите за новороденото на майка си и отпраши в чужбина. Чалга изпълнителката пристигна в Рим, където е на шопинг с половинката си Благой Найденов. Докато разглеждат красотите на Вечния град, майката на певицата не се отделя от наследника на ДесиСлава - Борис.

Изпълнителят Крум стана хаджия. Певецът наскоро посети Божи гроб в Йерусалим. Крум изкара няколкодневна почивка в Израел и не пропусна възможността да посети свещеното за християните място. Певецът разкри, че се е помолил на Божи гроб за здраве, както и за успешна кариера. Той също така е благодарил за живота и възможностите, които получава.