В Циндао откриха първия филмов фестивал на Шанхайската организация за сътрудничество

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6912013 www.24chasa.bg
СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Първото издание на Филмовия фестивал на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) бе открито в крайбрежния град Циндао, провинция Шандун в сряда. Мероприятието е важна част от културния обмен между страните членки на ШОС след провелата се среща на върха по-рано там, предава bulgarian.cri.cn.

Петдневният фестивал е привлякъл филми от 12 държави, произведени през последните две години. 23 от заглавията ще се борят за награди от фестивала, а 55 ще бъдат прожектирани в местните кина.

Инициираният от Китай фестивал бе посрещнат с положителни отзиви от страните-членки на ШОС, което показва желанието им да насърчат филмовото сътрудничество и културния обмен помежду си, каза Уан Сяохуей, директор на Държавната филмова администрация.

Мероприятието може да се превърне в отправна точка за бъдещото развитие на киноиндустриите в тези държави чрез обмяната на опит и засиленото сътрудничество, добави Уан.

Фестивалът се организира от Държавната филмова администрация и управата на провинция Шандун.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,