Последните рисунки на Светлин Русев в галерия "Арте"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6913434 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Пиер Петров

Светлин Русев дълго е търсил името на изложбата си, която да покаже по повод 85-годишнината си. Това личи от негови ръкописи, изложени редом с въглени, които е рисувал върху гранит, които могат да се видят в столична галерия "Арте" (ул. "Бузлуджа" 31). 

Наследниците на маестрото направиха тази изложба на рождения му ден - 14 юни като продължение на неговата традиция винаги на рождения му ден да има интересна изложба.

Там, само за 2 дни (до 16 юни) могат да се видят последните му рисунки. В тях преоблава образа на Христос.

Повече от 4 часа продължи мълчаливото поклонение пред паметта на маестрото. Дойдоха всички негови ученици, а група младежи бяха с тениски с портрета на Светлин Русев, под които пишеш "Честит рожден ден, маестро!". 

Утре в Пловдив негови ученици също ще открият изложба в негова памет.  

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" има с какво да се гордее на световното първенство. Една "синя" половинка привлича погледите по стадионите в Русия. Съпругата на исландския защитник Холмар Ейолфсон - Йона, спокойно може да се нареди в Топ 10 на най-красивите жени на мондиала. Блондинката подкрепя "викингите", въпреки че мъжът й още не се е появил в игра.

Полицейски патрул в центъра на Нижни Новгород, Русия следи за сигурността на феновете по време на Световното първенство по футбол. Снимка: REUTERS/Gleb