Калина Влайкова и Мария Милкова напускат Нова тв

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6931293 www.24chasa.bg
Калина Влайкова Снимка: Фейсбук

Две известни лица от новините на Нова се разделят с телевизията.

От 1 юли политическата репортерка Калина Влайкова - един от стълбовете на новините на Нова тв - напуска телевизията. Това потвърди самата тя пред "24 часа". Снощи е съобщила новината на близките си колеги.

Калина е един от най-добрите парламентарни репортери, експерт по ДПС. Още се помни филмът й за това как ДПС мобилизира електората си преди избори.

Преди Нова телевизия, тя работи 12 години във в. "24 часа".

Няма да ходя в друга медия, каза Калина пред "24 часа". Тя е решила да си почине от напрежението и безкрайното тичане и да се заеме със свои проекти, които да са далеч от политиката. Не казвам изобщо "не" на журналистиката, каза още Калина, но не уточни подробности.

От 1 юли напуска и Мария Милкова от "Здравей, България" Тя е позната със социалните си репортажи. Автор е на много издания на "Темата на Нова" и е носител на много награди за журналистика и фотография. Тя е "откривателят" на историята на учителя физик Тео Теодосиев, който подготвя ученици за олимпиади в мизерни условия. 

Мария Милкова обяви решението си във фейсбук:

Със старата камера номер 7 някъде през 2014 година в Казанлък по време на снимките на темата за физика Тео, пише тя и публикува снимка. Поисках да сложа камерата, за да усетя колко тежи и да направя няколко кадъра. Един от моментите, които са се запечатали като кадър в главата ми.

И точно с него искам да кажа ДОВИЖДАНЕ, "Здравей България". Довиждане, NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори... е време за почивка. И нови пътища.

Мога само да кажа, че годините в "Здравей България" са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважвам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре - да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше.

Благодаря и на всички онези, с които изминахме тези хиляди километри, с които снимахме, полудявахме, ядосвахме се, смяхме се и обикновено са зад кадър.

Стига толкова, отивам да се наспя!

Пред "24 часа" Мария Милкова също каза, че първо иска да си почине и не е решила още къде ще отиде: "Изключително благодарна съм за възможностите за работа и подкрепата, които ми оказа Нова телевизия в последните години. Тя ми даде много! Благодарна съм и, че уважиха решението ми да напусна. Вярвам, че в нюзруума оставям не просто колеги, а и приятели. Не съм се отказала от журналистиката. Необходимо ми е време да си почина от натоварения режим и тепърва ще мисля как ще продължа професионалния си път. Имам няколко интересни идеи, но тепърва ще ги обмислям", каза Милкова.