Каракачанов откри изложба по повод 140 г. от създаване на Българската армия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6952575 www.24chasa.bg

Изложба по повод 140 г. от създаването на Българската армия, откри днес вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в градинката пред Народния театър "Иван Вазов".

Изложбата е под наслов "В кадър - българската армия днес" и е представена на 32 пана със снимков материал, който се предоставя от Военноисторическия музей, както и фотоси, отразяващи боеспособността на видовете въоръжени сили на Българската армия. Автор на изложбата е фотографът от Министерство на отбраната Вяра Йовева.

"Днес се открива една изложба по инициатива на Министерство на отбраната на нашата млада,кадърна и хубава колежка Вяра Йовева. Една изложба посветена на 140 г. от създаването на българската войска. 20 юли се смята за ден, на който преди 140 г. е била създадена българската земска войска. По този повод това е едно от мероприятията, което организира министерството. Най-голямото, което всички видяхте беше парадът на Гергьовден. Това е поредното. Благодаря на Вяра, защото бих искал да ви уверя, че тя го прави за много малко средства, имайки предвид заплащането на нашите военнослужещи. За малко пари, но с голямо сърце тя прави подобни прекрасни неща", заяви Каракачанов.

Изложбата се организира организира от Министерството на отбраната, съвместно със Столична община.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от

Тихомълком у нас е върнат Матей Боев, дясна ръка на Евелин Банев-Брендо в наркобандата, прочула се с прозвището "Кокаинови крале". Боев е докаран в България от италиански затвор, където излежава присъда за дрога. Повод за трансфера му е молба да доизлежи наказанието си в български затвор. Вчера тя бе разгледана от Апелативния съд в София.

Кой е той? Стефан Димитров е дългогодишен ловец и председател на старозагорското Сдружение на ловците и риболовците. Той е награждаван много пъти за дейността си от Националния съюз. - Г-н Димитров, близо 120 000 ловци в страната скочиха срещу промените в Закона за лова, целящи предотвратяване разпространението на болестта африканска чума по