Приятели на Дарин Ангелов решили, че мрази Теодора Духовникова - щял да я удуши на сцената

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6972614 www.24chasa.bg
Дарин Ангелов с Теодора духовникова в "Лисичета" СНИМКА: Народен театър

Много смях и усмивки, с това свързва актьорът Дарин Ангелов ролята си в “Скъпи наследници” по Би Ти Ви. “Имаше много забавни моменти в сериала - те не са останали скрити от камерите, но са паднали при монтажа. Ако телевизията, която стопанисва сериала, се навие и се поразрови, ще види, че може да излезе доста сериозен материал, който да съсипе хората от смях”, шеговито казва Ангелов.

Понякога актьорите не можели да продължат да снимат, защото са се превивали от смях заради сбъркана реплика. В един от епизодите Ангелов и Орлин Павлов трябвало да позвънят на Поли Генова, за да я попитат къде е най-добрият им приятел.

“Айде, де, ти нали си

певец, обади ѝ се”,

казал Ангелов. Не се усетил обаче, че Борис, образът на Павлов, няма нищо общо с музиката в сериала. “Съединявам реалността с филмовата действителност”, смее се актьорът.

В друга сцена си партнирал с Даяна Ханджиева. Актрисата трябвало да мине покрай него, докато той прилежно седял в кръчмата и си четял уроците по ветеринарна медицина. Трябвало да го поздрави с думите: “Здрасти, Любе!”. Тя обаче му казала: “Здрасти, Дарко!”. Ангелов не излязъл от образ и поздравил Ханджиева, натъртвайки на истинското ѝ име, а не на това от сериала. Ханджиева така и не се усетила, а продължила по сценарий. Преди следващия дубъл ѝ казали: “Този път му кажи Любо”.

Ангелов с лекота успя да влезе в ролята на плейбоя Любо от сериала “Скъпи наследници”. “Той е често срещан характер в обществото”, казва актьорът. Но това не означава, че между двамата няма нищо общо. Напротив - и актьорът, и героят му са лоялни към приятелите си и не се страхуват от екстремното.

“Сега много ми се

скача с парашут”,

казва актьорът.

Той изпълнява сам каскадите в “Скъпи наследници”. “Рисковете, които предприемам, винаги са премерени”, допълва Ангелов.

Продуцентите на сериала осигуряват на актьорите учител по езда, който седмица преди началото на снимките ги учи как да не падат от коня. Затова понякога тренирали в конната база. “Имаше няколко сцени, в които изправях животното на задни крака чрез специфични команди”, казва актьорът.

Суровите климатични условия повлияли на снимките на сериала. “Когато температурите паднаха от минус 15 до минус 20 градуса и бяхме горе в планината, имаше моменти, когато буквално

не можех да кажа

нищо, защото ми се

сковаваше устата”,

спомня си Ангелов.

В “Скъпи наследници” героят му Любо мечтае да бъде ветеринар. В реалността обаче никога не е мислил за друга професия освен актьорската. “Тя ми позволява всяка вечер да изпълнявам всякакъв род професии на сцената, макар и за 3 часа. Това е едно от любопитните неща при актьора - всеки път си различен и овладяваш различни детайли на образа, за да можеш да го пресъздадеш.” 

Рядко някоя роля може да му се опре. Трудно му било да влезе в кожата на Моцарт за постановката “Амадеус”. “Може би защото бях в началото на кариерата си и нямах много натрупан опит”, казва Ангелов. Но точно тя успяла да му се отблагодари. През 2005 г. печели “Аскеер” за изгряваща звезда заради образа си в “Амадеус”.

Няма ритуал преди излизане на сцената. Единствено се старае да овладее емоциите си. Целта е да извади на преден план чувствата, страстите и мислите на героя си.

“Лисичета” и “NeOдачници” са две от постановките тази година, които успяха да привлекат голям зрителски интерес. Ангелов участва и в двете. В “NeOдачници” работил с режисьора Иван Панталеев. “Той е много нестандартен за начина, по който сме свикнали да работим в България. Опитът, който е придобил в Германия, добави този специфичен цвят на режисьорската работа”, казва актьорът.

Панталеев успява да събере на една сцена за постановката доказали се с таланта си актьори като брата на Дарин- Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Иван Юруков, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Стефания Колева и др. 

“Няма да е скромно, ако кажа, че в момента това са най-добрите артисти, с които може да разполага една сцена”, казва актьорът. “Сложността, ако мога да го нарека така, беше да извадя смисъла и да може по най-леснодостъпния начин да предадем посланието на зрителя. Мисля, че се получава, защото спектакалът е 2 часа и 45 минути без антракт, но зрителите остават изключително доволни от него”, допълва той.

Често по време на “Лисичета” импровизира на сцената. Причината не е, че си забравя репликата или не помни какво следва. “Образите ни до такава степен завладяват пространството, че по някакъв начин започваш да действаш от тяхно име и да допълваш нещата, които смяташ, че липсват в конкретния момент”, казва Ангелов.

Той и сценичната му половинка Теодора Духовникова толкова се вживели в героите си, че за малко да извършат престъпление. В една от сцените трябвало да се хванат за гушите. “Толкова истински и страстно стана цялата тази работа, че щяхме да се избием”, смее се Ангелов. Негови познати гледали представлението същата вечер и му казали, че не могли да го познаят. Имал съвсем различен поглед - хищнически. Помислили, че Ангелов и Духовникова се мразят в живота.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,