Стефан Данаилов и Георги Мамалев повлечени от артпоток към Царево

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6984318 www.24chasa.bg
Част от събитията в артпотока

фФестивалът на изкуствата “Артпоток” е културното събитие, за трета година събира популярни български личности

Съорганизатори са Община Царево и плажният клуб “Хасиенда”. По време на събитията от фестивала могат да се срещнат Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илиев, Тончо Токмакчиев, Тихомир Благоев, Албена Колева и много други, разказва главният организатор Димитър Тодоранов.

Ще се включат актьорите Стефан Данаилов и Георги Мамалев, за  да представят автобиографичните си книги, Мария Лалева - с новите издания на стихосбирките “Личен архив” и “Не съм ви ближна”, както и журналистът Георги Тошев с документалния си филм за АББА и най-новата си книга за популярната шведска група.

Ето програмата

-  28.07. (събота) 2018 г. – 16,30 ч - Мария Лалева представя стихосбирките си “Личен архив” и “Не съм ви ближна” – литературно четене на плаж “Хасиенда”. "Родена е с таланта си, тя се развива, предстои й да издаде и книга с проза, казва редакторката й - известната поетеса Маргарита Петкова

-  28.07. (събота) 2018 г. – 19,30 ч - Георги Тошев представя книгата “Романът на моя живот” със специалното участие на Стефан Данаилов

-  28.07. (събота) 2018 г. – 23,30 ч - Mamma Mia парти с вечните хитове на АББА – Георги Тошев представя документалния филм “АББА. Тяхната история” и книгата “Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението” – клуб “Хасиенда”

Още за участниците

В книгата “Усмихни се, човече” има забавни случки от живота на актьора, разказани от Георги Мамалев с помощта на Весел Цанков. След 10 г. на екран с “Клуб НЛО” и десетки роли във филми и спектакли Георги Мамалев има какво да си спомни. Дори най-големите му фенове не са чували забавните истории зад кадър, в които участват ГеоргиКалоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов, Стефан Данаилов, Антон Радичев и много други обичани артисти.

В “Усмихни се, човече!” Мамалев споделя и весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня. Читателите ще научат как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар. А също кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

Стихосбирката

“Личен архив” е

първата на поетесата

Мария Лалева. Редакторът Маргарита Петкова подбира творби от над двеста стихотворения, писани повече от десет години. Включените стихове представят Лалева най-ярко от гледна точка на емоционалност и честен маниер на писане на поезия. Характерните за нея къси стихове със запомнящ се финал се налагат като запазена марка още с първата й книга. Лириката й засяга темите за любовта, прошката и самотата. За ценителите на римуваните словесни форми стиховете в “Личен архив” са едно чудесно предизвикателство и допир с един експресивен темперамент и ум.

“Не съм ви ближна”

е втората стихосбирка на поетесата Мария Лалева. Редактор пак е Маргарита Петкова. За разлика от първата “Личен архив”, в която са подбрани творби от различни периоди, в “Не съм ви ближна” са включени само най-новите ѝ стихове. Емоционално и философски тези творби са по-наситени, темите обхващат дълбочината на реакцията на автора спрямо света, болката, предателството. Запазва се характерният ѝ стил на кратък изказ със задължителния мощен финал. Без излишна словесна орнаментика и със стремеж към изчистени описания на състояния, с втората си стихосбирка Мария Лалева се утвърждава като честен и завладяващ автор на поезия.

“Романът

на моя живот”

“Много от историите, разказани за мен, са по-различни от истината зад тях” – Стефан Данаилов.

„Завиждам на Стефан Данаилов за лекотата, с която преминава през уязвимостта на времето. Тази книга е обяснение в любов към публиката”, казва съавторът му Георги Тошев

Стефан Данаилов е най-популярният и най-обичаният артист в България - с над 150 роли в киното, театъра и телевизията. С години се очакваше подготовката и появата на биографична книга на пазара, която да разкаже за творческия му гений.

“Много от историите, разказвани за мен през годините, са по-различни от истината, която стои зад тях. Някои са ме белязали, другите съм забравил. Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен, открит и весел. Благодарен съм и не скривам радостта си от добрата дума. Не съм плейбой, макар че и така ме наричаха. Аз просто харесвам и обичам жените. Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор. Никога не съм живял с мисълта, че светът е мой”, разказва той.

MAMMA MIA!

Филмът за АББА

Продължението. Книга с диск. Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея?

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов разказва невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде сред най-слушаната в цял свят. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха заедно през 2018-а, за да запишат две нови песни. Светът очаква тяхното ABBAtars шоу през 2019 г.

Този филм ни среща с феномена АББА.

Входът за прожекцията е безплатен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз. Мястото на събитието се пази в тайна за последно,

Пожари разрушават Зографския и Хилендарския в Атон Иво АНГЕЛОВ Пожар унищожи голяма част от катедралата "Нотр Дам" в Париж в началото на Страстната седмица. Колкото и ужасяващи да бяха кадрите от огнената стихия, това не е първият подобен инцидент. От червените езици на огъня през вековете страдат и български манастири светини.