Не предлагайте брак тези дни! 5 планети ретроградни!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6990155 www.24chasa.bg

Освен Меркурий ретроградни са още Марс, Нептун, Сатурн, а Плутон - чак до 1 октомври

Преминаваме през уникален период на осъзнаване и трансформация

В момента ретрограден е не само любимият Меркурий, но и войнстващият Марс, поучаващият ни Сатурн, трансформиращият ни Плутон и чувствителният Нептун.

И какво от това?!

“Човекът е съзнателно същество, осведомено за волята на боговете и дарено с привилегията да познава света. Поради това човекът е натоварен и с отговорността да бди над света.” Това четем в

клинопис отпреди

5000 години,

в който прозира убеждението на нашите праотци, че осъзнаването, развитието и въобще цивилизоването на обществото и отделния индивид са пряко свързани с натрупването на познание и поемане на отговорности. Познание на самите себе си в търсене на Бога в нас и отговорност да реализираме всичко това, което носим като потенциал, без значение какво ще ни струва.

Пренебрегването на нашата същност поражда агресия, гняв, комплекси, които са пагубни не само за нас самите, но и за тези около нас. В по-общ план всички ние като общност имаме отговорност към тези, които все още не са натрупали достатъчно познание в своята еволюция (лична и групова). Ето защо нашето отношение към слабите, децата, инвалидите и животните е най-точното мерило за степента на нашата цивилизованост, т.е. за степента на индивидуалната и груповата ни осъзнатост.

С едно изречение: ние сме тук в поредица от прераждания, за да се учим и усъвършенстваме.

Астрологията е една от най-древните човешки науки, които

чрез създадения

математически

модел

на индивида му помага да не губи ориентир в поредното си прераждане. Астрологията ни помага да се осъзнаем, постигайки по-лесно познанието. Астрологията сочи защо сме се родили тук и сега; кога и какво най-успешно можем да правим; как може да бъдем щастливи; в какво сме уникални и къде лесно може да бъдем излъгани.

Астрологията дава насока, тя е компас, но не и заместител на нашата воля. Астрологията не може да бъде използвана за оправдание на вече взето решение. В този смисъл не трябва да използваме ретроградното движение на която и да е планета, за да оправдаем бездействието си, мързела, глупостта, наивността, припряността.

Така например ретроградното движение на Меркурий подсказва, че в периода не можем да разчитаме на “обичайната” логика и заучените модели на размишление и взимане на решения. Меркурий (уж де) ни кара да използваме оригинални и неопитани до този момент форми на общуване. Мисленето ни не трябва да е copy-paste, а новаторско и дори ексцентрично. Периодът е любим на тези хора, които вплитат в комуникацията чар и дори мъничко послъгват, за да украсят речта си. Добре ще е да не използвате Меркурий, за да оправдаете глупостта си, измамите си, кражбите (не само на предмети, но и на идеи), клюкарстването и интригантството.

Марс е ретрограден значително по-рядко от пъргавия Меркурий. Той - ама не съвсем той, ни кара да влагаме енергия в стари и забравени конфликти, да

хабим двойно повече

енергия за двойно

повече безсмислени

неща

Да де, но периодът е изключително удачен да сложим точка на изчерпани взаимоотношения - в работата, приятелския кръг, дори и в семейството. Не е изключено да преоткриете плюсовете на стари контакти в интимен и професионален план. Но, разбира се, не използвайте Марс, за да оправдаете мързела си, припряността, избухливостта, скандалите и изневерите.

Сатурн е ретрограден до 26 август. Изключително благоприятен период да преосмислите житейската си философия и да проверите достоверността и почтеността на религиозните си водачи - всякакви там гурута. Осъзнайте на кого сте поверили контрола върху живота си и защо имате нужда някой друг да носи отговорност за неуспехите ви. Яко е, но само ако сте честни със себе си!

Ретроградният Нептун ни дарява с повечко илюзии и е вид “упойка” спрямо грубия на пръв поглед свят. Това е дрогата, към която всеки е пристрастен от малък, защото тук никой няма контрол. Никой освен Аз. Сега е моментът да мечтаете, да творите, да проявявате милосърдие, но

не взимайте решения

с дългосрочен

характер

Приемете, че сте в шумен нощен клуб (извън прерогативите на Симеонов) и сте си пийнали малко повечко - не се опитвайте да сключвате сделки или да предлагате брак.

Ретрограден Плутон до 1 октомври! Ура! Ама наистина ура! Защото сега разбираме колко сила имаме в себе си. Можем да променим всичко - от нашия имидж до приятелската ни среда! Можем, но дали трябва, ще е необходимо всеки сам да помисли.

Разбира се, всички тези общи приказки и подобните на тях всекидневни, седмични и годишни прогнози за посочените планети и въобще за астрологичните знаци са тинтири-минтири и само дискредитират астрологията като едно от най-древните човешки познания за живота и смъртта, за любовта и страха, за щастието и смисъла. Защото всяка планета като астрологичен символ (не астрономичен) - Меркурий (Хермес), Марс (Арес), Сатурн (Кронос), Нептун (Посейдон), Плутон (Хадес) и др., е разположена в различен знак, дом и се намира в различни аспекти за всеки един от четящите тези редове, което означава, че при различни хора ще се активират различни нива на осъзнаване, касаещи имиджа, ценностната система, общуването, парите, корените, семейството, любовта, децата, работата, здравето, партньорите, секса, приятелите. Индивидуалното влияние на планетите може да бъде разбрано единствено и само чрез личната натална карта на всеки един човек. Другото е шарлатанство!

В заключение искам да подчертая, че както и да гледаме на планетите и въобще на света около нас, трябва да сме сигурни, че знанието, към което се стремим, е само едно припомняне на неща, които добре знаем в нашия вътрешен свят - умствен и емоционален. Различните хора търсят по различни пътища отговор на различни въпроси, за да стигнат до истината, привидно различна, но в същността си абсолютно еднаква - Бог е в нас и ние сме тук, за да се учим.

Себепознанието е факт. Независимо дали посещаваме учебни курсове, или споделяме опит с приятели, следваме някой гуру или партиен водач, четем книги или гледаме филми, всяко наше действие или бездействие е себепознание, но нека го правим осъзнато!

CV

Стилиян Иванов е режисьор на 45 документални филма, в част от които пресъздава личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят - от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до Нотър Дам във Франция.

Член е на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Автор на 3 книги. Преподавател по интернет и медии. Водещ на десетки семинари по себепознание у нас и в чужбина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Една от най-сексапилните спортни журналистки Дилeтa Лeoтa не скри радостта си от осмата поредна титла на "Ювентус". Италианката отрази на живо победата с 2:1 над "Фиорентина", която и на практика донесе поредно скудето за "старата госпожа". "Прекрасно!", избухна Дилета и се снима край терена на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

Руският полузащитник на "Валенсия" Денис Черишев, може да не играе до края на сезона. Той получи разтежение на дясното коляно при победата на "Валенсия" с 2:1 над "Бетис" като гост в неделя. 28-годишният руснак премина обстойни медицински прегледи вчера, които да покажат дали става въпрос наистина за разтежение, или за скъсване на връзки,

40-годишния футболист на "Вердер" (Бремен) Клаудио Писаро иска да остане поне още един сезон в клуба, признава самият той пред "Канал+" "След края на сезона ще седнем с ръководството и ще решим за бъдещето ми. Самият аз още не знам. Имаме сили да играем на финала за Купата", коментира Писаро. Евентуален двубой за трофея би бил негов девети.