На 8.8.2018 г. и Уран става ретрограден. Да му мислят политиците!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6996752 www.24chasa.bg

Това е шестата “опака” планета. Като нея в момента са още Меркурий, Марс, Сатурн, Плутон и Нептун

 

На 8.8.2018 г. и Уран ще е в ретрограден ход. Шеста “опака” планета. Честито!

В момента ретрограден е не само любимият Меркурий, но и войнстващият Марс, поучаващият ни Сатурн, трансформиращият ни Плутон и чувствителният Нептун. И какво от това?

Науката все повече се преплита с древните и забравени представи, които хората са имали, преди да се усъвършенстват до такава степен, че да се появи религията. В древността шаманите са тези, които общували с видимия и невидим свят, с отсамното и отвъдното, превръщайки се в мост между живите и мъртвите, между природата и човека. Именно от шаманите е заимствана идеята за вертикалното устройство на света, в която една същност има различни проявления, видими на различни нива.

Ще дам пример: есен, птиците отлитат на юг, дърветата пожълтяват и губят листата си, хората събират дърва за зимата.

Някои наблюдатели може да тълкуват тези три процеса така: птиците отлитат на юг, защото виждат, че хората събират дърва; или пък дърветата губят листата си, защото птиците отлитат на юг. Че трите процеса са свързани, е ясно, но не така линейно, а вертикално, в дълбочина - дърветата, птиците и хората имат общ център, от който произтичат действията им и който е абсолютно невидим за човешките сетива. Невидим, но неотменен, по-силен и от хората, и от птиците, и от дърветата, взети заедно - природният закон за смяната на сезоните. И не слабоволие, а проява на мъдрост е човек да приеме, че не може да се съпротивлява срещу неизбежното. С негово или без негово съгласие сезоните ще следват своя ход. Човек може само да се приспособи към хода на времето, но не и да го променя. Всеки опит на който и да е биологичен вид да се противопостави на този ход, отказът от приспособяване води до унищожаването на вида.

Преведено на езика на астрологията, това ще рече, че индивидуалният хороскоп ни дава ясна представа за уроците, които имаме да учим в този живот, и всеки опит за бягство “от час” ще бъде санкциониран.

Ходът на планетите няма

пряка връзка с човешкия

живот,

така както отлитащите на юг птици - с оголването на дърветата, но общият център, с който е свързан животът на Вселената, отправя ясни послания чрез различни свои форми към тези, които “имат очи да видят и имат уши да чуят”.

Многобройни литературни източници и словесни предания говорят за хилядолетните опити на човечеството да разгадае бъдещето си, впрягайки всякакви енергии и сили, без оглед на цената, която трябвало да плати. Тъй като и цифрите, и планетите, и птиците, и дърветата, и всичко около нас е проявление на едно и също нещо, на хората им е оставало само правилно да съотнесат причините и следствията. Те започнали да търсят онези проявления, които най-малко подлежат на субективизъм. Източникът на информация не трябвало да подлежи на човешката воля и влияние.

Много скоро хората се убедили, че този неподвластен на човека “източник на информация” са планетите - птиците могат да бъдат подмамени (за съжаление на авгурите), дърветата - отсечени (за разочарование на друидите), цифрите - манипулирани (за жалост на математиците или по-скоро с тяхно участие, ако наблюдаваме броенето на изборните резултати днес в част от държавите по света). Планетите обаче не могат да бъдат отстранени от пътя им в небесния свод.

Това, разбира се, няма нищо общо с астрономията, защото астрологията не изучава небесните тела, а ги използва само като отправни знаци в своя математически модел на човека и обществото. А както вече стана ясно - такъв модел може да бъде съставен с всяка една природна стихия или материално проявление. Планетите безстрастно изразяват скритата същност на процесите и са лесно прогнозируема част от сравнително прост математически модел за живота.

Повечето хора не разбират, че хороскопът е не четиво за бездействие, а указание за активна работа, чрез която да се “материализарат” положителните събития, обещани “от небето”.

Нещо повече! Астрологията сочи множеството възможни сценарии на живота ни, като само от нас зависи коя роля и как ще изиграем добре. Шекспир гениално е обобщил: “Животът е сцена и всички ние сме актьори”. Правилните размисли върху астрологията гарантират “Оскар” на сцената на живота, погрешните - “Златна малинка”.

Та да си дойдем на думата.

Във “филма”, в който сме с 6 ретроградни планети с току-що включил се в сцената Уран, времето за “Златни малинки” е особено подходящо.

Първите номинирани са политиците. Техен ред е да доказват своята годност. “Опаковката” им ще бъде

щателно тествана чак

до януари 2019 г.

Ще оцелеят само ако имат шанса да прозрат простата истина, олицетворявана от Уран - свобода! Репресиите, под каквито и да са форми (психически или физически), угнетяването (икономическо или духовно), въобще всички опити да превърнат индивидите на обществото в добитък ще доведат до катаклизми. По-нагледно, а и по-достъпно за политиците (в картинки) ще кажа така: според елинската космогония, за да не загуби властта си, Уран заточавал децата си в Тартар; след дълга тирания обаче синът му Кронос (Сатурн или още Времето) го скопил и свалил от трона... Няма да продължавам, но сами се сещате за многобройните кавъри на този митичен сценарий в реалната човешка история. За радост на електората (традиционен в привързаността си не толкова към политиците, колкото към сеира) ще отбележа, че заплаха от политическа кастрация тегне не само над управляващите, но и над нашенската т.нар. опозиция. На политическата сцена успешно ще се наложат главно политиците, които застанат зад нови и модерни идеи.

Втори в списъка на номинирани през периода август 2018 - януари 2019 са медиите. Закриване, фалит, провал, загуба на доверие... Това са само някои от възможните финали за българските медии.

В списъка с номинации следват науката и откритията. Готовите формули на дълго търсени решения ще се появят сякаш в сънищата на тези, които години наред са се лутали в научния мрак.

IT секторът ще се разшири,

предлагайки ненужни приложения и ексцентрични услуги. Но! Уран ще накаже всеки научен ръководител, който се опита да присвои труда на подчинените си (традиционен поминък сред част от научните ръководители). Ще минат през тежки конфликти всички “дебели глави”, които десетилетия измъчват животни в бездарните си научни попълзновения. На крачка от авария в атомни централи ще ни поставят хора, които си въобразяват, че са по-силни от природата. Самолетите ще закъсняват и отлагат полетите си по-често. Но с това последното, вече свикнахме май.

Шанс за “Златна малинка” имат и дизайнерите. (Нека шивачите бъдат спокойни!) Успех ще има само за тези, които изразяват своята лудост в модата, но не и в отношенията си с хората. Предстои да видим забавни и весели неща от творци, за чието съществуване дори не сме предполагали.

Макар че ретроградният Уран ме изкушава да продължа (астрологията е под негова власт), ще приключвам, защото добрият астрологичен анализ трябва да бъде кратък като текст, но да предполага много време за размисли. Навярно съм убил някои от илюзиите ви, но определено в написаното има работещи идеи (потърсете ги или си ги измислете - при 6 ретроградни планети няма да ви е трудно). Защото добрият астроанализ трябва да ви кара да се вгледате в себе си и да преосмислите живота си (и да се забавлявате).

Стилиян Иванов е режисьор на 45 документални филма, в част от които пресъздава личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до “Нотър Дам” във Франция.

Член е на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Автор на 3 книги. Преподавател по интернет и медии. Водещ на десетки семинари по себепознание у нас и в чужбина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.