“Денят започва” по БНТ вече ще се казва “Сутрешен блок”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7032466 www.24chasa.bg
Новите водещи на сутрешния блок - Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Елеонора Гигова (от ляво на дясно)

Новите водещи са Даниел Михайлов, Елеонора Гигова,

Илия Илиев и Боряна Каменова

От 3 септември БНТ сменя името и водещите на сутрешния си блок. “Денят започва” ще се казва просто “Сутрешен блок”, а новите лица в него ще са Даниел Михайлов, Елеонора Гигова, Илия Илиев и Боряна Каменова.

Новините сутрин ще са на всеки 30 минути и ще бъдат представяни от Боряна Каменова, позната на зрителите от предаването “БНТ Такси”.

След като преди години Елеонора Гигова водеше “Спортна треска” заедно с Камен Алипиев, сега журналистката отново се връща в БНТ и сутрин ще има своя рубрика - “Животът в мрежата”. В нея ще показва актуални истории от социалните мрежи.

Даниел Михайлов замести Иво Никодимов като водещ на сутрешния блок точно преди лятната ваканция на предаването. Сега отново ще е част от екипа и ще разговаря с гостите в токшоуто.

Спортните теми ще следи Илия Илиев, който доскоро беше водещ на блока “Добър ден с БНТ 2” заедно с Тони Рапонска. През лятото представяше специалното издание “Денят започва с футбол”.

Четиримата водещи няма да имат единствено самостоятелни изяви, тъй като заедно ще дискутират темите в “Сутрешен блок” (6-9,45 ч).

Още едно име ще изчезне от програмата на БНТ на 3 септември - “Денят започва с култура” вече ще се казва “Култура.BG” (9,45-11 ч). Предаването също се връща на екрана, но през първата седмица Александра Гюзелева и Михаил Заимов ще го водят от Созопол. Там ще представят Дните на изкуствата “Аполония”, тъй като БНТ е традиционен партньор на фестивала.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.