Рецептата за щастие на Зоя Паунова - успешно развитие в професионален план и хармония в семейството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7044002 www.24chasa.bg

Изпълнителната директорка на “АстраЗенека” за България прави списък на седемте си любими неща

Зоя Паунова е изпълнителен директор на “АстраЗенека” - България. Тя е магистър по фармация на Медицинската академия в София, със специализация “Организация и оптимизация на фармацевтичното дело”. Висшето си образование по бизнес завършва в INSEAD, Франция. Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Големият ѝ професионален опит е във фармацията и неслучайно при сливането на шведската “Астра” и британската “Зенека” през 2000 г. е назначена за изпълнителен директор на компанията за България.

Зоя Паунова е почетен генерален консул на Кралство Швеция в България. Съшо така е заместник-председател на УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България и на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF), член на Управителния съвет на Обществения съвет на жените в бизнеса в България и член на експертния съвет на фондация “Заедно в час”.

Семейството

Семейството ми е на пиедестал, то е пристанът и животоприемният източник. Всеки човек следва да потърси баланса и сам да намери елегантната рецепта как да съчетава двата аспекта - успешно развитие в професионален план и хармония в семейството. 

Екипът

Екипът на “АстраЗенека” - България, се състои от професионалисти, ярки личности с разнообразни таланти и богата професионална история. Това, което ни свързва, е силната страст към научни познания в областта на съвременната фармация и медицина.  

Всичко българско и родно

Вярвам, че българите сме способен народ, който има силите да поеме тежестта на прехода в името на изграждане на по-добрата България. Имаме богатството на културно-историческото наследство, осмото чудо, претворено в българския фолклор, красивите ни планини, спортистите и гласовете на България. Богати сме на постижения и поводи за гордост, които трябва да споделяме със света. 

Разходките в планината, спорта, пътешествията

Красотата на българските планини е безмерна. Възможността да съчетавам един от любимите ми спортове - ските - зимни и водни, и разглеждането на необятните планински родни и чужди пейзажи е сред любимите ми занимания. 

Книгите, знанието, силата на науката

Откривам по нещо за себе си във всяка любима книга. В детските ми години това бяха приказните герои, а днес - реалните, достойни, успели личности, чиито биографии ме вдъхновяват. Силно ме впечатли книгата “Открито” на Андре Агаси, защото представя дългия, устремен и вдъхновен път към победата, основана на труд, постоянство и всеотдайност. 

Домашните любимци

Домашните любимци ни дават чиста и безгранична обич. Харесва ми да завърша деня си с кратка разходка сред природата с кучетата.  

Незабравими срещи с приятели

В динамичното време, в което живеем, изключително важни са срещите с приятели. Запомнящи се, наситени с емоции и много чувство за хумор. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

25 години ще лежи в затвора циганинът Тунджай Киров, който преди година и половина уби с юмруци и ритници жена, за да я ограби. Присъдата обяви съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд във вторник. Тунджай се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура. Рецидивистът, който има 6 предишни присъди,

Бившата порнозвезда Фара Абрахам се замеси в грандиозен скандал. Тя отказа благотворителния боксов мач с Никол Алекзандър. Абрахам първоначално каза "да" на битка с бившата на Шакил О'Нийл, но в последния момент размисли. Като причина агентът й изтъкна отказа на промоутърите да платят самолетния й билет и хотелската й стая.

Нападателят на "Ювентус" Пауло Дибала и Антонела Кавалери не са заедно вече няколко месеца. Въпреки това бившата футболна половинка продължава да тъжи за загубeната любов. Тя се чувства предадена от играча на "Старата госпожа". "Популярността и момичетата, които го наобиколиха, разрушиха нашата връзка - изплака болката си аржентинката.