Рецептата за щастие на Зоя Паунова - успешно развитие в професионален план и хармония в семейството

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7044002 www.24chasa.bg

Изпълнителната директорка на “АстраЗенека” за България прави списък на седемте си любими неща

Зоя Паунова е изпълнителен директор на “АстраЗенека” - България. Тя е магистър по фармация на Медицинската академия в София, със специализация “Организация и оптимизация на фармацевтичното дело”. Висшето си образование по бизнес завършва в INSEAD, Франция. Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Големият ѝ професионален опит е във фармацията и неслучайно при сливането на шведската “Астра” и британската “Зенека” през 2000 г. е назначена за изпълнителен директор на компанията за България.

Зоя Паунова е почетен генерален консул на Кралство Швеция в България. Съшо така е заместник-председател на УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България и на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF), член на Управителния съвет на Обществения съвет на жените в бизнеса в България и член на експертния съвет на фондация “Заедно в час”.

Семейството

Семейството ми е на пиедестал, то е пристанът и животоприемният източник. Всеки човек следва да потърси баланса и сам да намери елегантната рецепта как да съчетава двата аспекта - успешно развитие в професионален план и хармония в семейството. 

Екипът

Екипът на “АстраЗенека” - България, се състои от професионалисти, ярки личности с разнообразни таланти и богата професионална история. Това, което ни свързва, е силната страст към научни познания в областта на съвременната фармация и медицина.  

Всичко българско и родно

Вярвам, че българите сме способен народ, който има силите да поеме тежестта на прехода в името на изграждане на по-добрата България. Имаме богатството на културно-историческото наследство, осмото чудо, претворено в българския фолклор, красивите ни планини, спортистите и гласовете на България. Богати сме на постижения и поводи за гордост, които трябва да споделяме със света. 

Разходките в планината, спорта, пътешествията

Красотата на българските планини е безмерна. Възможността да съчетавам един от любимите ми спортове - ските - зимни и водни, и разглеждането на необятните планински родни и чужди пейзажи е сред любимите ми занимания. 

Книгите, знанието, силата на науката

Откривам по нещо за себе си във всяка любима книга. В детските ми години това бяха приказните герои, а днес - реалните, достойни, успели личности, чиито биографии ме вдъхновяват. Силно ме впечатли книгата “Открито” на Андре Агаси, защото представя дългия, устремен и вдъхновен път към победата, основана на труд, постоянство и всеотдайност. 

Домашните любимци

Домашните любимци ни дават чиста и безгранична обич. Харесва ми да завърша деня си с кратка разходка сред природата с кучетата.  

Незабравими срещи с приятели

В динамичното време, в което живеем, изключително важни са срещите с приятели. Запомнящи се, наситени с емоции и много чувство за хумор. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по обвинения в изнасилване. Това обявиха от окръжната прокуратура в Кларк Каунти. Според властите няма убедителни доказателства за сексуално насилие над Катрин Майорга и случаят се прекратява. Срещу Роналдо започна разследване във връзка с обвиненията на

Изключително тежки работни дни има певицата Лилана. Изпълнителката, която от дълго време е извън светлините на прожекторите, бе заловена от топпапараците на "България Днес" да пазарува. За минути Лилана влезе в супермаркет, откъдето си взе здравословно мляко и кола, след което изхвърча с бърза крачка.

На пазар за гримове се впусна устатият коафьор Валентин Кулагин, видя "България Днес". Участникът във „ВИП брадър“ изпробва качествата на различни четки и мазила за украса на женските лица и видимо остана доволен от продукцията. Гримьорът, който казва, че Бог и майка му са го дарили с невероятен ген и няма нужда от почти нищо,