Нети като Елена от "Хубавата Елена" в Старозагорската опера

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7119215 www.24chasa.bg
Актрисата Антоанета Добрева-Нети излиза като Елена от "Хубавата Елена" в петък, Димитровден, на сцената на Старозагорската опера. СНИМКА: Архив

Актрисата и певица Антоанета Добрева-Нети уверено върви по пътя на певеца Орлин Горанов - тя завършва магистратура по оперета и мюзикъл в Музикалната академия, а в петък, 26 октомври, от 19 часа ще изиграе ролята на Елена в премиерата на Старозагорската опера на оперетата "Хубавата Елена" от Жак Офенбах. Преди това пак в Стара Загора Нети се изяви като Мюлзета от операта на Пучини "Бохеми".

Режисьор на "Хубавата Елена" е Славчо Николов, а на диригентския пулт навръх именния си ден Димитровден ще застане младият Димитър Косев. На Нети ще партнират Николай Моцов в ролята на Парис, Георги Динев като Минелай и солистът от Музикалния тетаър в София Христо Сарафов, който гостува в ролята на Калхас.

"Нашият прочит на тази опера-буфа е драма, това не е весяляшки спектакъл, който да мине отгоре-отгоре по темата", каза пред "24 часа" режисьорът Славчо Николов.

Нети сподели, че е впечатлена от темповете на работа в Старозагорската опера - в театъра в продължение на един месец само четем текста на маса, а тук за това време вдигнахме целия спектакъл, сподели актрисата-певица.