Мариан Бачев показа своя тийнтеатър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7174867 www.24chasa.bg

Актьорът Мариан Бачев, спечелил слава в артистичния екип на “Шоуто на Слави” заедно с Краси Радков и Виктор Калев, показа в театър “Сълза и смях” спектакъла Inside Out Teen, изпълняван от деца между 13 и 17 г. За онези зрители, които не спират да съжаляват за изчезването на Мариан от “Шоуто на Слави”, едва сега стана ясно, че той е задълбал в преподавателска дейност, и то с тийнейджъри, най-сложната възраст на подрастващите. Актьорът е обичан от публиката заради изключителния си талант на преобразяването. Но той е популярен и с проявите на лоялност към партньорите, неспирна готовност да помага на хора в беда, както и с пословична привързаност към семейството си, където го чакат да се върне от работа двете му дъщери Александрина и Косара.

От три години Мариан и съпругата му Милена Видер, също актриса, ръководят детска театрална работилница “Аркадия Фюжън Арт”, която завоюва респектиращо място в обширния сектор на непрофесионалните театри. Още с първата проява на национален фестивал в Благоевград през 2016 г. трупата на Мариан и Милена печели награди (три актьорски, сценография и костюми), заявявайки раждането на силен конкурент.

Дълъг е списъкът с отличия на следващите фестивали в Поморие, Самоков, Пазарджик, София, Перник, Битоля (Македония). От 2017 г. трупата работи с 44 деца, с които подготвя за сцена спектаклите “Копче за сън” от Валери Петров, “Голямото имане” от Панчо Панчев и “Филмирана провинция” по разкази на Чудомир и със специална музика на Стефан Вълдобрев. Театърът на Бачев и Видер вече не слиза по-долу от големите награди на фестивалите в Лом, Самоков, София. Спектакълът Inside Out Teen, макар с наивна хореография, показва доста качествени изпълнения на актьорите. Те изпълняват няколко истории по текстове на български автори, привлекли вниманието с проблематиката на тийнвъзрастта – клетвите за приятелство и любов, наркотиците, отношенията в семейството, хаоса от чувства и проекти за бъдещето, нуждата от милосърдие, справедливост и съпричастност и пр. Момчетата и момичетата от този екип играят като отлично изработен ансамбъл от партньори с актьорски умения. Ненапразно те често са избирани на кастинги за актуалните тв продукции като например “Откраднат живот”. Следващото представление на Inside Out Teen е на 16 декември също на камерната сцена на театър “Сълза и смях”.