Стефан Данаилов предизвиква Радина Боршош с комедийни роли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7178641 www.24chasa.bg
Стефан Данаилов и Радина Боршош

Класът, който води актьорът, работи по два проекта до Нова година

Класът на Стефан Данаилов в НАТФИЗ ще се представи с две премиери до края на годината, разказа Радина Боршош, една от неговите студентки.

Мастърът, както те го наричат, не спира да ги предизвиква с нови проекти. “До Нова година MASTERCLASS работи по два такива. Ще имаме две премиери в рамките само на месец и половина”, казва актрисата.

Първият е “Кръв и власт” и е по текстове от Шекспир. Той включва компилация от откъси, взети от негови пиеси. “Всеки един от нас има по няколко роли в представлението”, допълва Боршош.

Вторият проект е “Зверското синьо” от Филип Ридли. “Историята на тази пиеса е много любопитна. Тя е създадена за един университет в Англия, Ридли я пише през май 2017 г., а студентите се дипломират с нея през юни същата година. До този момент пиесата не е играна никъде другаде”, казва актрисата.

Не Стефан Данаилов обаче ще поставя пиесите на сцена. Това ще направят д-р Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев, който превежда “Зверското синьо” на български език. “Разбира се, винаги финалната дума е на Мастъра”, казва Боршош. “Когато предстои четене на маса или въртене пред професора, е особено отговорно. Той има критично и проницателно око. Веднага вижда нещата в цялост и понякога така ни преобръща в нагласите ни за ролите, че сякаш ти отваря очите и всичко си застава на място”, допълва тя.

Разговорите ѝ с Мастера винаги са много откровени. “Той има една фраза “никога не се лъжат деца”, защото ние сме неговите деца. За мен е важно да не предам това доверие. Помня как миналата година ме провокира да направя комедиен образ, веднага беше усетил залитането ми към драмата. Често споделям с него и следвам съветите му”, казва Боршош.

Репетициите за двете пиеси започнаха с началото на семестъра в НАТФИЗ и студентите спазват стриктен график. “Разбира се, без смях не може. Много често се шегуваме с персонажите си и понякога това може да се окаже ценно - нов прочит, нова посока”, допълва актрисата. В момента подготвя други два проекта, които обаче не иска да разкрива. “Истински важно за мен е да заслужа мястото си в тази професия, защото горя за нея с цялото си сърце”, казва Боршош. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.