Изпълнения на пиано успокояват слонове в тайландски резерват (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7199905 www.24chasa.bg

Лам Дуан, 65-годишна сляпа тайландска слоница похапва, слушайки изпълнение на пиано на коледната песен "Тиха нощ, свята нощ", предаде Ройтерс.

От 8 години възрастни и преуморени слонове като Лам Дуан се възстановяват с музика в резерват за животни в западната тайландска провинция Канчанабури, предава БТА.

Почти 80 процента от около 3000 слона в туристически обекти в Тайланд, Камбоджа, Индия, Лаос, Непал и Шри Ланка живеят в лоши условия и са недохранени, увериха от международната организация за защита на животните "Уърлд енимъл протекшън". Животните в тайландския резерват получават хубава храна и физическите им болки се лекуват, но музиката е допълнителна екстра, която изглежда много им допада. Седем пъти в седмицата 57-годишният британски пианист Пол Бартън сяда зад пианото и изпълнява композиции класическа музика за четириногите си приятели.

"Може би някои от тези слепи слонове получават мъничко комфорт, слушайки от време на време композиции успокояваща класическа музика", каза Бартън, който се е обучавал в Кралската академия за изкуства в Лондон.

Лам Дуан доближи Бартън, когато той започна да свири. Слоницата изглежда се успокои и се фокусира върху музиката. Четиридесет и четири годишният собственик на резервата Самарт Праситпол заяви, че музиката изглежда осигурява специален комфорт на слоновете. /