Софийският университет награди заслужилите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7210550 www.24chasa.bg
Венелина Гочева благодари и обясни, че “24 часа” обръща специално внимание на образованието, открива отличниците на България и ги мотивира да останат в СУ.

За заслуги към Софийския университет и неговото представяне пред обществото ректорът проф. Анастас Герджиков връчи юбилейни плакети на издателя и управител на “Медийна група България” Венелина Гочева, на председателя на Съюза на българските читалища Николай Дойнов и на водещия на “Дарик” Кирил Вълчев.

“24 часа” започна положителни публикации - не за университета, а за образованието изобщо, и тази тема не слиза от страниците му, отбеляза Герджиков. Вестник “24 часа” бе медията, която преди 10 г. спаси въпреки силната съпротива един много малък европейски проект - рейтинговата система на вузовете, припомни Гочева.

Днес рейтингът е част от финансирането на българското висше образование, а СУ е номер едно.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа