5 типа жени символи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7233169 www.24chasa.bg
Клеопатра е символ на древното женско начало. Снимка: Pixabay

Представяме ви 5 типа, жени които мъжете възприемат за символи. Кои са те и каква е причината да бъдат определяни като такива ще научите от текста, част от най-новата книга на Азора Райс – „Световният заговор срещу жените”.

Кой тип жени мъжете издигат за свои символ и защо?

На пръв поглед може да ни се стори, че символите в света са колкото мъжки, толкова и женски. Дали е така обаче? Търсейки отговор на този въпрос, не бива да забравяме в какъв свят живеем и кой управлява световните събития. В тази глава ще се спра по-подробно на някои от най-известните жени.

Клеопатра

Тя е символ на древното женско начало. Исторически погледнато, нейното име се свързва с просперитета на древен Египет и сливането му с най-могъщата по онова време империя – Римската.

Влюбена в римския император Цезар, Клеопатра е олицетворение на стремежа за сливане на мъжкото и женското начало, на двете енергии Ин и Ян, които заедно да управляват света. Като жертва на заговор обаче, Цезар е убит от пазителите на статуквото, а Клеопатра се самоубива. Митът, достигнал до нас, разказва, че причина за нейната трагична смърт е ухапване от змия. Змията е оръжието, което използва Клеопатра, за да сложи край на живота си. Древните египтяни са смятали, че по този начин душата се пренася направо при Изида. Изида е най-почитаната богиня в египетското царство. Свързана с култа към Луната, тя е символ на земния и отвъдния свят. Също и на женското начало. За разлика от нея римските богове са свързани с култа към Слънцето и символизират мъжкото начало.

Цезар и Клеопатра са двама велики владетели, но и двама влюбени, които се опитват да наложат едно ново разбиране за света. Целта им е била създаването на световно царство, управлявано от любовта, където мъжкото и женското начало съществуват в хармония. За съжаление пазителите на статуквото осуетяват всичките им опити в тази сфера. Все още само се предполага къде се намира гробницата на Клеопатра и как е изглеждала тя. След смъртта й римляните унищожават нарочно всички нейни паметници и заличават името й.

Мерилин Монро

Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Всеизвестна е любовната й връзка с президента Кенеди. Отношението й към един от най-великите президенти на миналия век е още един опит за сливане на мъжкото и женското начало, за съчетаването на уникална за времето си женска природа с една безспорна мъжественост. Сблъсквайки се с ограниченията на статуквото обаче, този опит остава в историята като стремеж за задоволяване на личните амбиции на поредната изрусена красавица, която не успявайки да ги осъществи, се самоубива.

Мерилин Монро е може би най-коментираната жена в историята на човечеството. Светът взима нейната енергия и я захвърля в небитието, когато тя започва да отхвърля ролята, която се опитват да й натрапят – ролята на ЖЕНАТА МЕЧТА! Разбирайки, че жената не може да бъде ничия мечта, Монро се опитва да излезе от тази роля и да изиграе ролята на живота си. Стремежът на звездата да разкрие истинския блясък на своята същност обаче е прекъснат от внезапната й смърт. Остава съмнението, че трагичният финал на нейната кариера е бил режисиран от наследниците на статуквото, за да не бъде развенчан митът за посредствената блондинка, която достига върха не толкова заради личните си качества, колкото заради привлекателната си външност и умението й да върти любовни авантюри. Убийство или самоубийство? От ранната смърт на звездата печели Джаки Кенеди – съпругата на президента, една войнствено настроена делова дама, известна с твърдия си характер и с представата си, че в мъжкия свят трябва да се действа по мъжки. Мерилин остава само красив спомен.

Майка Тереза

Носителка на Нобелова награда, Майка Тереза се свързва с представата за древните билкарки и вещерки. Целителка на душите и телата, тя е помагала на болните и е дарявала с мъдростта си бедните духом. Олицетворение на женската сила – дълбока, ненатрапваща се, неагресивна, но изключителна и побеждаваща, Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Понастоящем тя е провъзгласена от Папата за светица.

Илона Сталер (Чичолина)

Чичолина е символ на свободната жена, която сама решава какво да прави в живота си. Порно звездата преодолява по свой начин обществените ограничения, наложени от разбирането, че каквото е разрешено за мъжа, е забранено за жената. Напук на всички, които гледат снизходително на нейните изяви, тя основава „Партията на любовта” и дори успява да покори Италианскския парламент, ставайки депутат.

Разбивайки напълно прогнозите за провал в личния си живот, Чичолина създава семейство и се сдобива с прекрасен син. Тук обръщам внимание върху статута на порно звездата не като пример за подражание, а по-скоро като начин за изразяване на СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Всяка жена има право сама да избере начина, по който да изрази себе си, и не бива да позволява на никой да й отнема това ПРАВО! Какъвто и да е нейният избор, дори да е същият като този на Чичолина, той няма да я направи по-малко жена или по-малко майка, както се опитват да ни внушат наследниците на статуквото.

Мадона (Луиз-Вероника Чиконе)

Мадона е символ на съвременната жена и на света, в който живеем. С призивите си да приемем различните, да вярваме в себе си и да изявяваме женската си същност, тя е олицетворение на жената, която е инициаторка на собствения си живот и която все по-често започва да се намесва в обществените събития. Въпреки това с демонстрациите на силната си воля, непримиримостта на характера си и физическата си издръжливост, Мадона действа по-мъжки от когото и да било.

Новите поколения мъже не се стремят към запазване на статуквото и не се чувстват заплашени от женската сила. Все по-приемливо става мнението сред тях, че чрез партньорство с жените могат да направят по-добър света около себе си. За съжаление някои религии, чието влияние е още доста силно, както и редица предразсъдъци и суеверия, пречат на осъществяването на великия феномен – ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ. Мъжкият страх продължава да потиска женската природа и да я принуждава да се изявява в своите крайни противоположности, превръщайки я едновременно в символ на духовна и морална извисеност (Майка Тереза), и на духовна и морална отчужденост (Чичолина). Женското начало е съзидателно. Само когато дълго време му е било забранявано да се изяви, се превръща в деструктивно. Днес, когато светът се раздира от противоречия, конфликти и войни, жената продължава да е „негърът на света”, както се пее от Джон Ленън. Тя очаква своето освобождаване от робството, в което се намира, за да изгради света отново. Джон Ленън е поредният символ, станал жертва на стремежа си към обединяване на двете енергии Ин и Ян и на опита си за налагане на хармония в света. Обявявайки се против войната във Виетнам и за свобода в интимните отношения между мъжа и жената, той заедно с Йоко Оно – една последователка на матриархалните традиции, допринасят много за разпадането на статуквото.

Според докладите на ФБР Джон Ленън е застрелян от свой луд почитател. Но ние знаем, че човешката психика е твърде крехка и че има методи, които могат да накарат някого да извърши подобно престъпление, скривайки от света следите и мотивите, които водят към истинските убийци.

Из „Световният заговор срещу жените”

Книгата може да поръчате тук!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Омерзен съм! Това коментира пред "България Днес" Свилен Максимов, бившият съпруг на убитата русенска журналистка Виктория Маринова, по повод разкритията на разследващите за бруталните гаври на душманина й. Вчера стана ясно, че обвинителният акт срещу 21-годишния Северин Красимиров е внесен в съда. Той ще се изправи пред Темида по 3 обвинения -

Бившият футболист на "Арсенал" и "Ливърпул" Джърмейн Пенант се раздели окончателно със съпругата си Алис Гудуин. Новината за краха на брака им разкри самият той. Спортистът и моделката така и не успяха да поправят пукнатините във връзката им след неговото участие във "ВИП брадър". Там Пенант имаше горещ флирт с една от съквартирантките си.

Пореден пример на нагло паркиране засне столичанин, който сигнализира за това в социалните мрежи. Този път шофьорът на скъп немски автомобил се беше настанил върху разделително островче в близост до оживено кръстовище в