Карл Лагерфелд отсъства от сутрешното дефиле висша мода на "Шанел" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7257513 www.24chasa.bg
Снимки: Ройтерс

Дизайнерът Карл Лагерфелд отсъства от дефилето висша мода на "Шанел" тази сутрин, организирано в Гран пале в Париж, съобщи АФП.

Съвсем необичайно за дефиле, защото е прието никой да не говори от подиума, организатор обяви след представянето на "булката" - по бански и със сребрист воал, че Карл Лагерфелд не е в залата, но ще присъства на второто дефиле на модната къща, също насрочено за днес, предаде БТА.

Карл Лагерфелд остави на директорката на студиото Виржини Виар, която е негова дясна ръка, да представи колекцията, вдъхновена от 18-и век, пред отбраната публика. Дефилето гледаха американската режисьорка София Копола, бившата манекенка и моделиерка Инес дьо ла Фресанж и фреската актриса Карол Буке.

Говорителите на модната къща отказаха да обяснят отсъствието на Карл Лагерфелд пред АФП. Един от тях обаче каза пред интернет изданието Уиминс уеър дейли, че дизайнерът е бил уморен сутринта.

Уважавана модна критичка каза пред АФП, че не си спомня Карл Лагерфелд да е пропускал дефиле на "Шанел" в Париж през 40-те години начело на модната къща.