Библиотеката в Стара Загора има модерна тийн зона

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7276871 www.24chasa.bg

Подарък е от един от най-големите работодатели в региона - ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора откри нова зона, в която ще посреща младежите. Тя е оборудвана с компютри, мултимедия, електронни четци, настолни игри, книги и комикси, подходящи и интересни за младите посетители. Разбира се, разполага с отлична интернет свързаност.

Специализираната зона с площ 80 кв. м е дарение от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Компанията изцяло осигури ремонта и оборудването на залата на стойност от близо 40 000 лева по своя социален проект „Енергия за библиотеката“. Той е разработен с много вдъхновение от екипите на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ и „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Програмата на новото тийн пространство ще бъде изпълнена с много и разнообразни дейности. Освен представяния на книги, филмови прожекции, читателски и писателски клуб, клубове по разговорен английски и настолни игри, в зоната ще се провеждат дискусии по теми, които интересуват младите хора. Тя ще бъде домакин на младежки отбори по робопрограмиране, легороботика и математика.

„Искаме да покажем на младите хора, че библиотеката е модерно и уютно място,в което можеш да откриеш нови светове и да се забавляваш с приятели. Щастлив съм, че обединихме усилия с ръководството на библиотеката, за да го създадем. Сигурен съм, че тази година тук ще има много млади и усмихнати посетители“, заяви Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Тийн зоната беше официално открита от Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарните дейности на община Стара Загора, Петя Чакърова и Красимир Червилов, заместник областени управители на Стара Загора, и първият в България млад омбудсман Бетина Радева, която е само на 17 години. В събитието се включиха над 50 представители на местната общност, учители и младежи.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ от 5 години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора. Компанията подпомага обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база. Централата редовно дарява нови заглавия на известни чуждестранни и български автори, компютърна техника и абонаменти за специализирани издания.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

През 2018 г. компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум за най-голям обем нефинансови дарения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане