Радина Боршош в спектакъла “Зверско синьо” на класа на Стефан Данаилов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7287652 www.24chasa.bg

Премиерата на пиесата на Филип Ридли е в НАТФИЗ

Рядко спектакъл на НАТФИЗ предизвиква толкова шумен и многостранен интерес, както първата премиера на новите випускници на театралната академия. Те са от класа на Стефан Данаилов и май това е главната причина за силното внимание към тях. Бих присъединил към примамките красивото лице на студентката Радина Боршош, позната и от постановките на Народния театър „Лисичета“ и „Три високи жени“.

Пиесата на бъдещите професионалисти е „Зверско синьо“ с автор британския писател Филип Ридли. Режисьор е асистентът на Ламбо Сава Драгунчев, актьор на Народния театър, член на Британската Шекспирова асоциация. Текстът е написан по поръчка на училище за театър в Лондон с целта да предложи некласическо развитие на сценичната визия, така че по-важни са емоционалните ерупции в гласовете на героите, отколкото техните характери.

Студентите попадат в три епохи на доминиращия художествен стил с техните претенции, изненади и провали - 60-те години на блясък на Холивуд, 70-те години на разцвет на филмите ноар и 80-те години, завладяни от диското. Филип Ридли не е непознат за театралните фенове. Поставян е в Пловдивския театър, а през 1997 г. Галин Стоев режисира в Театър 199 неговата пиеса „Дисни трилър“ с Деян Донков, Красимира Кузманова и Емил Марков. Сценографи на постановката в НАТФИЗ са Никола Тороманов-Фичо, Елис Вели и Ванина Цандева.

Мултимдията е на Димитрис Георгиев. Хореографията е на Александър Манджуков. Бъдещите профи актьори са: Йордан Ангелов, Цветан Апостолов, Боряна Бабанова, Радина Боршош, Филип Буков, Роберт Ваханян, Явор Вълканов, Дона Вълова, Петър Данов, Анджелика Джамбазова, Стела Димитрова, Георги Краев, Велислава Костадинова, Божидар Мицев, Габриела Накова, Пепа Николова, Филина Петрова, Антон Порязов, Марин Рангелов, Живко Сираков, Румен Троев, Недиляна Христова.

Премиерите на този любопитен проект са на 9 и 26 февруари.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софиянец стигна до крайност като постави камери за видеонаблюдение на балкона си в желанието си да опази ценната зимнина от посегателствата на недоброжелатели. Снимка:

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у

Скоро няма да има нужда от тях на терена, всичко ще се решава пред екрана Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол.