Запотена снимка в сауната - новата мода сред звездите (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7311929 www.24chasa.bg
Оливия Бъкланд Снимки: Инстаграм

През последните месеци все повече знаменитости споделят свои запотени снимки по бански. Местата, на които са ги направили, са сауните, коите посещават, коментира "Дейли мейл".

Британската певица Рита Ора, британските манекенки Оливия Бъкланд и Искра Лорънс, американският модел Ашли Греъм, британската актриса Лиз Хърли, венецуелската танцьорка Карън Клифтън остават запотени в сауната, за да си направят перфектното селфи.

Световните знаменистости предпочитат инфрачервената сауна, която загрява мускулите не толкова стресиращо за тялото.

Традиционните сауни използват камъни или печка за загряване на водата и създават пара, която овлажнява помещението до температура от 80° C до 100° C. Те загряват кожата, преди влажността и горещината да достигнат до мускулите и тъканите.

Инфрачервените сауни не са толкова горещи - достигат до 40 - 60° C и използват инфрачервена енергия за директно загряване на кожата и мускулите, без да нагряват въздуха около вас. Това означава, че посетителите им могат да прекарват повече време в релаксация и правене на снимки, без гримът им да се разтече.

Ползите за здравето от сауните включват освобождаване на токсините чрез потене, по-здрава и еластична кожа, загуба на тегло, засилена имунна система и облекчаване на болки в мускулите.

Карън Клифтън с приятелки
Карън Клифтън с приятелки