Стоянка Мутафова раздаде 500 кг цветя на приятели

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7339103 www.24chasa.bg
Стоянка Мутафова повтаря празника за 70-годишнината си на сцената заради огромния интерес към спектакъла. СНИМКА: Пиер Петров

Заради големия интерес актрисата повтаря срещата с публиката на 12 март в зала 1 на НДК

Стоянка Мутафова пак не отвори цветарски магазин, както всеки път се шегува след всеки свой юбилей, когато я обсипват с цветя.

Но този път наистина ѝ се наложи да наеме хора, които да отнесат кошниците и букетите, които получи в зала 1 на НДК, когато празнува 70-годишнината си на сцената на 2 февруари. Стотиците рози, гербери, карамфили, орхидеи тя раздаде на свои приятели. Организаторите пресметнаха, че това са над 500 кг цветя!

“Много хора останаха разочаровани, че не успяха да попаднат в залата. Затова направихме “дубъл”, но в никакъв случай няма да е същият спектакъл, защото Стоянка Мутафова не може да се повтаря. Тя винаги е уникална”, обясниха от екипа на организаторите.

На 12 март в зала 1 на НДК ще са отново певиците Йорданка Христова и Силвия Кацарова - приятелки на Стоянка. Водещи пак ще са Аня Пенчева и Кирил Ефремов. Но новите имена, които ще я зарадват с участието си, все още се пазят в тайна.

Достолепната примадона точно в 19,30 ч ще бъде на сцената. На трон! Няма да са забравени любимите перли - нейна запазена марка, но тоалетът ще е нов. Мутафова - истинска дама от столичния хайлайф, залага на черна дантела. Тя е неуморна - между двата юбилейни спектакъла изигра и още роли в “Сълза и смях” и в Сатиричния театър.

Дали на сцената ще са Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, “Тоника Домини” и още от най-големите звезди на българската театрална и музикална сцена? Със сигурност. С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. “Кралицата на българската комедия”, както я описва агенция Ройтерс. Магнетичната актриса приковава вниманието на публиката “на мига” и заслужено печели любовта ѝ - и в театъра, и на екрана. Ще се убедим отново на 12 март в зала 1 на НДК.

Какво ще ви разкаже Стоянка Мутафова? Със сигурност ще чуете историята как тя и Георги Парцалев спрели влак. Или как извадила живо коте на сцената, опитвайки се да стане актриса. Ами случката как е провокирала свой колега по черен сутиен?

Каквото и да разкажем, когато Стоянка Мутафова го изиграе - това е истински театър! Ще се случи в НДК.