Премиера на българския филм "Прасето" - лента за тормоза в училище

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7346321 www.24chasa.bg
Кадър от премиерния български филм "Прасето"

Акценти от "София филм фест"

ДОМ НА КИНОТО – 18,15 ч - прожекция на филма от Международния конкурс – „Заливът Ханалей“ на режисьора Даиши Матсунага, по разказ на Харуки Мураками.

Историята е за японски тийнейджър умира, докато кара сърф на Хаваите. Самотната му майка Сачи отива в залива Ханалей, за да се справи с неочакваната загуба.

Представяне на филма „След часовете“ на режисьора Григор Антонов. В малък град, в който властва безразличието и отчуждението, две деца са принудени да направят нещо нежелано, защото са изгубили надежда да намерят разбиране и подкрепа.

ЛЮМИЕР Лидл – 18,30 ч – Премиера на българския филм „Прасето“ на режисьора Драго Шолев.

„Прасето“ е едно от двете български предложения в Международния конкурс на София Филм Фест. Филмът разказва историята на един тринайсетгодишен младеж с прякор Прасето, подложен на всекидневен тормоз от страна на съучениците си.

ОДЕОН е домът на БАЛКАНСКИЯ КОНКУРС на фестивала – 18:30 – ще бъде представен филма „Историята на един летен любовник“ на режисьора Паул Негоеску. Филмът носи свеж въздух с ретро-носталгична нотка и предлага романтична гледна точка, през която дори Букурещ (с помощта на джаза) започва да прилича на Париж.

ОДЕОН – 20:30- прожекция на филма от Балканския конкурс - „Годината на маймуната“ на режисьора Владимир Блажевски. Основни персонажи в тази черна комедия са Цобе – беден пазач в зоопарка в Скопие, и шимпанзето Коко, който живее в същия този зоопарк. Тази обикновена история се заплита, когато Коко успява да избяга.

ЛЮМИЕР Лидл – 20:30 – Премиера на българския документален филм „Тайният живот на Вера“ на режисьора Тонислав Христов. Вера е млада жена, която нарича себе си “В” и се бори с тежка травма от детството си. Докато се опитва да помогне на себе си и на своя брат, който е с умствено увреждане, тя намира спасение в ролевите игри, в които участва като приема различни роли и идентичности.

ДОМ НА КИНОТО – 21 ч - прожекция на филма от Международния конкурс - „Техеран, град на любовта“ на режисьора Али Джаберансари. Разгръщайки темата за нещастната любов, този игривно замислен триптих за хора, търсещи любов, напомня за непостоянната природа на човешкото щастие.

„Пипнах те“, създаден от Стефани Дойчинова, също можете да гледате в Дома на киното.

ЗАЛА за събития "В ПАРКА" – 22 ч

„Svilen & Joro from Ostava & Ping-Pong Galia. Свилен Ноев и Жоро за добре познати от алтернативната българска група Ostava.

След тях Ping-Pong Galia ще представи нейните музикални селекции с някои сладки и меланхолични песни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,