18 жени и историите им, които вдъхновяват (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7352964 www.24chasa.bg
Биляна Савова

Преди половин година “24 часа” и сайтът MILA.BG стартираха съвместна кампания по откриването на най-вдъхновяващите жени в България. Екипът отличи 18 жени и разказа техните истории на страниците на вестника и на двата сайта.

Всяка от участничките е различна от останалите и има своята уникална история. Това, което събира тези 18 жени в една кампания и по което те си приличат, е влиянието им върху хората около тях. По различни начини всяка от тези 18 вдъхновителки

кара околните да

преодоляват с

повече хъс

житейските

обстоятелства,

да вярват по-силно в личните си качества и да рисуват по-смело своето бъдеще. Всяка от тях е пример за това как жената днес постига удовлетворение благодарение на заложената в нея сила да води и да вдъхновява.

Тази вечер е церемонията по отличаването на тези 18 жени. За да им връчат отличителна табелка “Вдъхновителка 2018”, на сцената в “Перото” ще се качат Гергана Паси, Силвия Лулчева, Весела Бабинова, Ива Дойчинова, Радослава Ненова, Димитър Коцев - Шошо, Ники Кънчев, известният сценарист Георги Иванов, Илиян Любомиров, главният редактор на в. “168 часа” и сп. “Космос” Слави Ангелов и издателят на “24 часа” и управител на медийна група “България” Венелина Гочева.

Ето част от жените, които ще бъдат наградени.

Биляна Савова

След като разбира, че има множествена склероза и конвенционалната медицина не може да ѝ помогне, заминава за Индия и намира началото на спасителния път. Няколко години след като Биляна преодолява страховитите прогнози, тя основава фондация “МС – Мога Сам”, и мисионерски започва да помага на други хора с МС да намерят надежда и път към изцеление.

Люба Златкова

– Буболинката

Майка на пет деца, самоук майстор на фамозни торти и сладкиши, автор на блог със стотици последователи, в който със страхотно чувство за хумор тя споделя семейни истории и вдъхновява хората да имат по повече от едно дете. 

Инес Субашка

След като на 19 години се налага да прекъсне състезателната си кариера като баскетболист, тя отказва да падне духом и става треньор, стартира блог за добра кондиция и здравословно живеене и основава зали за тренировки, които предлагат цялостна концепция за здраве, сила и усъвършенстване. При нея десетки хора откриват изход от здравословните си проблеми и започват да се чувстват по-добре. 

Елена

Карагьозова

Започва да снима децата си напълно любителски, но става толкова добра, че днес е един от най-търсените детски фотографи у нас. За да бъдат заснети в уникалното ѝ студио, дело на самата нея, постоянно прииждат и хора от други държави. 

Дара Борисова

Израснала сред глухи родители, Дара от малка е уверена, че нейната сила е в това да бъде учител на деца със специфични потребности. Основава своята Академия “Анди и Ая”, където децата се обучават чрез игра, преживявания и изкуство, развиват максимума от потенциала си и получават безрезервна подкрепа за летящ старт в живота. 

Румяна Босева

– Лулуто

Макар да ръководи голяма компания, тя успява да поддържа и блог със стотици последователи, в който споделя за начините да води здравословен живот, но също така вдъхновява с изумителни фотографии, оригинални кулинарни рецепти, забавни пътеписи и т.н. 

Ирина Купенска

Стартира като кулинарен блогър, а днес има успехи като професионален кулинар в цяла Европа. Правила е сладкиши за Стивън Хокинг, Майкъл Бубле, Никълъс Кейдж и др. 

Маги Пашова

Прекъсва обещаваща корпоративна кариера за това да открие призванието си. Насочва се към науката за храненето, получава диплома от канадския Институт по холистично хранене, автор е на две книги и е един от посланиците за България на глобалното движение Food Revolution, чийто създател е Джейми Оливър. 

Може да прочетете всички истории в рубриката “Вдъхновителки” на 24chasa.bg и на mila.bg.

Награждаване на "Вдъхновителки 2018", Видео: Десислава Кулелиева