Татяна Лолова получи "Златен кукерикон" за цялостен принос на името на Калоянчев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7388070 www.24chasa.bg
Всеотдайните копия на АВВА от Сатиричния театър

Цялата публика я аплодира на крака. Връчи й го Ивайло Калоянчев

Цялата церемония по връчването на третите златни кукерикони в Сатиричния театър премина с мелодиите на АВВА. Получи се ретроспектакъл, в който всеотдайно участваха членове на трупата.

Ирини Жамбонас е с приза за главна женска роля за изпълнието си на мафиотската щерка Елиза в пиесата „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“, постановка на Теди Москов в театър „Зад канала“.

Валетин Танев е отличен за главна мъжка роля като Мусолинто, отново в постановка на Теди Москов - „Коя гад изяде кашкавала“, в Русенския театър.

Не е за учудване, че при тези две отличия, третото беше за самия Теди Москов – кукериконът за режисура той заслужи за „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“.

Лилия Абаджиева е отличничката в категорията спектакъл за постановката „Защото на мама така й харесва“ в театър „Възраждане“.

Младата надежда според журито на кукериконите е Христина Джурова – забелязана е в „Семеен съвет“ в театър 199.

Извънредната награда за индивидуално театрално постижение взе Ива Тодорова за „Приятно ми е, Ива“.

А когато голямата прима Татяна Лолова получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев, знаменитата актриса отдели много време именно да подчертае колко уникална актриса е Ива Тодорова.

Лолова получи кукериконът от ръцете на Ивайло Калоянчев. „Беше все при нас, зад кулисите. Наричахме хлапето Ичиканчев“, пошегува се тя и сподели, че Калата е бил най-невероятният актьор, умеещ да притегли и актьори, и публика в магията на театъра. „Такова чудовище!“, нарече го тя, и с признателност прие приза на негово име.

Водещите на „Златен кукерикон“ Александра Сърчаджиева и Калин Сърменов се вживяха в ролята на тв водещи сред 50 г., пренасяйки събитията от 2019-а през времето. Доста солени шеги имаше за сметка на днешни злободневни личности, които получиха „златни камбанки“ - нещо като холивудските „златни малинки“.

Николай Урумов
Николай Урумов

Шефът на театъра на армията Мирослав
Шефът на театъра на армията Мирослав

Проф. Атанас Атанасов и съпругата му Десислава Стойчева
Проф. Атанас Атанасов и съпругата му Десислава Стойчева

Татяна Лолова получи

Актьори в амплоато на зидаро-мазачи раздаваха
Актьори в амплоато на зидаро-мазачи раздаваха "златните камбанки".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза