Оперите на Вагнер - в туристически пакети

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7411648 www.24chasa.bg
“Пръстенът на нибелунга” събира публика от САЩ, Япония и много европейски държави.

Възможностите за допълнително финансиране на туризма, връзката между „умен град“ и развитието на градския туризъм, насърчаването на инвестициите в туризма - това са част от темите, които ще бъдат обсъдени на Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм. Под мотото „2019 – година на вътрешния туризъм, инвестициите и иновациите“ в нея ще участват представители на ключовите институции и над 150 лидери в туристическия бранш, международни и местни корпорации и организации, сред които представители на IT компании, телекоми, банки и финансови институции, работодателски и браншови организации. Във вторник в хотел „Хилтън“ участниците в срещата ще обсъдят и потенциала на София да се превърне в център на конгресен, културен, събитиен, младежки и фестивален туризъм.

Софийската опера и балет сама търси своята публика и за тази цел често посещава и туристически изложения у нас и в чужбина.

Пример за това как една институция може сама да организира културен туризъм е присъствието на нейни служители на последното издание на най-голямата туристическа борса в света – ITB в Берлин, което се състоя през март.

“Участието на такива туристически изложения е дългогодишна практика на Софийската опера и балет. Ползваме националния щанд на страната и се свързваме с туроператорски фирми от чужбина, които от своя страна предлагат съставените пакети на своите пазари”, каза за “24 часа” Жанет Григорова, експерт “Маркетинг и реклама” на Софийската опера и балет.

Пакетите се съставят с помощта на български партньори от туристическия бранш, като един от най-разпространените е свързан с летния Вагнеров фестивал. На него се представя Вагнеровата тетралогия “Пръстенът на нибелунга”, която се играе в 4 вечери, но не последователни, а през вечер. Така на туристите им остава време да посетят обекти като Пловдив, Рилския манастир, Розовата долина и др. и да се връщат отново в столицата.

“Идват хора от САЩ и Япония и от много европейски държави – Германия, Испания, Австрия, Русия, както и от съседни държави като Румъния, Сърбия и Гърция. Обикновено се съставят групи – от 20-30 души или повече, които се познават помежду си, но към тях често се присъединяват и други”, казва Григорова.

Културният туризъм е една от темите на предстоящата Шеста годишна среща на Националния борд по туризъм, която ще се състои на 23 април.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На сестрите от клана Кардашиян-Дженър не им върви с баскетболистите. Кендъл Дженър стана поредната, която си навлече любовно разочарование с високо момче. Моделката се раздели с Бен Симънс. Красавицата и баскетболистът на "Филаделфия Севънти Сиксърс" бяха заедно около година. Краят на връзката им изненада всички зад океана.

Разпитът на Кико завършил, преди да е започнал Машина на времето откриха разследващи по мегаделото срещу сочените за топавтоджамбази Яро, Кико, Лъвицата и компания! Следователи са успели да върнат времето назад, като са записали, че разпитът на един от подсъдимите е завършил близо час преди да е започнал.

Данъци и такси не са най-приятното нещо, за което да се дават пари, а Камен Воденичаров си намери чудесно оправдание, за да не плаща! Щом видя огромните опашки пред районното кметство, актьорът направи обратен и се върна в новата си кола. Преди време апаши задигнаха возилото на тв водещия и той бе принуден да се сдобие с ново.