Оперите на Вагнер - в туристически пакети

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7411648 www.24chasa.bg
“Пръстенът на нибелунга” събира публика от САЩ, Япония и много европейски държави.

Възможностите за допълнително финансиране на туризма, връзката между „умен град“ и развитието на градския туризъм, насърчаването на инвестициите в туризма - това са част от темите, които ще бъдат обсъдени на Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм. Под мотото „2019 – година на вътрешния туризъм, инвестициите и иновациите“ в нея ще участват представители на ключовите институции и над 150 лидери в туристическия бранш, международни и местни корпорации и организации, сред които представители на IT компании, телекоми, банки и финансови институции, работодателски и браншови организации. Във вторник в хотел „Хилтън“ участниците в срещата ще обсъдят и потенциала на София да се превърне в център на конгресен, културен, събитиен, младежки и фестивален туризъм.

Софийската опера и балет сама търси своята публика и за тази цел често посещава и туристически изложения у нас и в чужбина.

Пример за това как една институция може сама да организира културен туризъм е присъствието на нейни служители на последното издание на най-голямата туристическа борса в света – ITB в Берлин, което се състоя през март.

“Участието на такива туристически изложения е дългогодишна практика на Софийската опера и балет. Ползваме националния щанд на страната и се свързваме с туроператорски фирми от чужбина, които от своя страна предлагат съставените пакети на своите пазари”, каза за “24 часа” Жанет Григорова, експерт “Маркетинг и реклама” на Софийската опера и балет.

Пакетите се съставят с помощта на български партньори от туристическия бранш, като един от най-разпространените е свързан с летния Вагнеров фестивал. На него се представя Вагнеровата тетралогия “Пръстенът на нибелунга”, която се играе в 4 вечери, но не последователни, а през вечер. Така на туристите им остава време да посетят обекти като Пловдив, Рилския манастир, Розовата долина и др. и да се връщат отново в столицата.

“Идват хора от САЩ и Япония и от много европейски държави – Германия, Испания, Австрия, Русия, както и от съседни държави като Румъния, Сърбия и Гърция. Обикновено се съставят групи – от 20-30 души или повече, които се познават помежду си, но към тях често се присъединяват и други”, казва Григорова.

Културният туризъм е една от темите на предстоящата Шеста годишна среща на Националния борд по туризъм, която ще се състои на 23 април.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.