Отмъстителите вече и в книжарниците!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7445437 www.24chasa.bg

Броени дни след кинопремиерата на един от най-нетърпеливо очакваните филми в световен мащаб – „Отмъстителите: Краят”, на български език излезе и официално оторизираният от Marvel роман „Отмъстителите. Всеки иска да управлява света” (ИК „Сиела”) с автор Дан Абнет. Пригответе се за още приключения с Железния човек, Хълк, Капитан Америка, Тор, Черната вдовица и Ястребово око, които се впускат в безмилостна битка на няколко фронта за спасяването на света, а сред враговете им са добре познатите ни Ултрон и „Хидра”!

Освен по кината, Отмъстителите вече могат да бъдат видяни и в книжарниците! Оторизираният от Marvel роман „Отмъстителите. Всеки иска да управлява света” с автор Дан Абнет излезе на български език броени дни след премиерата на блокбъстъра „Отмъстителите: Краят”, който завладя кината в България и по света от 26 април. Книгата включва всички герои от оригиналния тим, станал особено популярен с излизането на филма „Отмъстителите” (2012) – Железния човек, Тор, Капитан Америка, Хълк, Черната вдовица и Ястребово око, както и присъединилите се по-късно към тима Алената вещица, Вижън, Куиксилвър и др.

В пет различни краища на планетата едновременно избухват кризи от степен „алфа”, тъй като злодеи, демони и тайни организации са решили да превземат света по едно и също време. Единствените, които имат силата да ги спрат са Отмъстителите, но те са разпръснати в опита си да възстановят реда на Земята. Капитан Америка се изправя срещу добре познатата му „Хидра” в Берлин, докато във Вашингтон Железният човек се бори с изкуствения интелект Ултрон, който почти е достигнал ниво на развитие, позволяващо му да подчини всичко на този свят. Междувременно Брус Банър попада в плен на Висшата еволюционна форма в Мадрапур, докато Ястребово око и Черната вдовица имат нелеката задача да осуетят плановете на Ц.Е.Л. в Дивите земи, а голяма част от Сибир сякаш е изчезнала – продънила се е в друго измерение и само могъщият Тор може да я върне и да спаси човечеството от ужасяваща участ.

Всички тези събития далеч не са случайност, тъй като злите сили са задвижени от невидима, много по-голяма заплаха…

Отмъстителите. Всеки иска да управлява света“ е шеметно препускане, в което героите на Marvel успяват да покажат всичките си способности, а светът на Отмъстителите се разкрива със своето огромно разнообразие.

Откъс от „Отмъстителите. Всеки иска да управлява света”, Дан Абнет

С чук в ръка Тор пое по ръбатите скали към подножието на планината. Мърмореше защитно заклинание, докато вървеше, чародейство, на което го бе научила майка му, мъдрата Фриг.

Оглеждаше се за чудовища. Онези, които го бяха нападна¬ли по време на бурята, му бяха напълно непознати. Миришеха на стара магия и гниещи кости. Гърлено мъркане и продължително ръмжене ечаха между скалите, но никой не се появи.

Крачеше напред и където се налагаше, без усилие подскачаше от канара на канара.

Свръхестественият му слух долавяше мърморене в далечината, толкова тихо, че не различаваше думите. Тонът на моменти бе жаловит, а на моменти – подигравателен.

Усети движение.

Спря и погледна надолу. Размърдването бе дошло изпод земята, от някоя от множеството огромни локви дъждовна вода. Повърхността на всяка от тях не бе спокойна заради ръмежа, но той бе видял, че в една от тях се случва нещо повече от концентрични вълнички.

С периферното си зрения видя същото да се случва и с друга. Извърна се рязко.

Все още намръщен, той коленичи и потопи лявата си длан в най-близката локва. Водата бе леденостудена. Процеди се между пръстите му, докато вдигаше ръка.

Погледна друга. Този път за частица от секундата видя от нея да наднича бледо лице, което изчезна толкова бързо, колко¬то се беше появило.

Гласовете продължаваха да мърморят.

Озадачен, той започна да оглежда локвите една по една. Върху мрачните им повърхности се появяваха призрачни лица, сякаш отразяващи се в мръсни огледала. Всяко от тях изчезваше в секундата, в която задържаше погледа си върху им.

– Покажете се – заповяда той. – Синът на Один ви заповядва.

Отговор не последва, нито звук, освен плясъка на дъждовните капки и стоновете на вятъра.

Най-накрая се показа нещо.

Поредното изчадие.

Три пъти по-високо от него и с телосложението на гигант¬ска маймуна, козината на създанието бе като изтъкана от черните власинки на паяк ловец. Муцуната му бе кучешка и от нея стърчаха огромни жълти зъби. По болнавата му розова кожа около устата нарядко растяха дебели черни косми. Очите представляваха тесни процепи, през които се процеждаше светлина като от тлееща жарава.

Най-притеснителен обаче беше начинът, по който се бе по¬явило. Въпреки че наподобяваше леден гигант с тегло на няколко едри мъжки слона, то излизаше от локва.

Бе изскочило изпод земята като играчка на пружина, разпръсквайки кървавочерна вода във всички посоки. Ревът му заглъхна до подзвукови вибрации, които накараха диафрагмата на Тор да потрепери. Богът на гръмотевиците се стресна, но не помръдна.

Чудовището се хвърли върху него.

Широко отворените му челюсти ограждаха паст с размери¬те на капан за хора. От розовото му гърло лъхаше отвратителен дъх.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сертификатът на Цончо Родев се пази в музея КОЯ Е ТЯ Д-р Мариана Кръстева е родена през 1963 г. Завършва история в Софийския университет. Започва работа във Военноморския музей във Варна през 1994 г., като през 2007 г. става негов директор. В началото на август се навършиха 60 години от началото на подводната археология в България.

Химическата кастрация като наказание за сексуално насилие и педофилия стана обсъждана тема през последните дни. След бруталното убийство и блудство над 7-годишната Кристин от 21-годишния Мартин Трифонов в сливенското село Сотиря от ВМРО предложиха и у нас химическата кастрация да бъде наказание за извергите.

Обезглавена е Пастирката в Русе! Емблематичната статуя, която се намира в Парка на младежта в дунавската столица, е грозно поругана, алармираха пред "България Днес" будни граждани. От монумента са отчупени части, а грозната гледка е факт повече от месец, като досега не са взети мерки за облагородяване на мястото.