Война на поколенията в „Смени жената“: Улегнало семейство сблъска начина си на живот с щура млада двойка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7456353 www.24chasa.bg

В сряда вечер в „Смени жената“ по bTV млада двойка се изправи срещу улегнало патриархално семейство, като представи своите съвременните разбирания и теории за щастие. Противоположните ценности и философии за живот на двете поколения доведоха до явен сблъсък между двойките в световния социален експеримент по bTV. Но гледането на живота с доза несериозност или приемането на нещата твърде насериозно е правилната рецепта за щастие?

Своята теория представиха Нели и Илиян Топалови, които са заедно от 17 години и имат две дъщери - Емили и Кристин. Двамата заедно стопанисват частен развъдник за риба в покрайнините на Смолян и ресторант към него. Семейство Топалови държи на патриархалните правила в дома си и определя щастието с усещането за любов и малките постижения в живота. Нели остави усещането за сигурност и спокойствие в дома си, като размени семейството си със Стела и нейната половинка, които гледат на живота от неговата забавна и пъстра страна.

Стела Павлова и Илиян Сандев живеят на семейни начала от 4 години. Двойката има собствен канал в интернет с лично продуцирани комедийни видеа. Въпреки щурия си начин на живот, Стела и Илиян имат ясно изградена система на отговорности - младата жена се грижи изцяло за домакинството, а задълженията на нейната половинка са свързани с монтирането на техните клипове. Философията за щастие на двойката е проста - Стела и Илиян обичат да се впускат във всякакви щуротии и грабят с пълни шепи от живота.

Сблъсъкът на двете поколения и различните разбирания за живота предизвикаха недоумение в Нели и Стела, които размениха живота си за седмица. Още от първия ден разликите в ценностите и вижданията за живот на двете двойки бяха налице, а трудности в комуникацията и неразбирателства между жените и новите им съпрузи не липсваха. Това, което направи най-силно впечатление на Нели, беше естеството на работа на Илиян и Стела, която по-късно определи като „детски работи“ и едно от правилата, които наложи след размяната, беше влогърите да се откажат от това, с което се занимават и да се захванат с нещо сериозно и отговорно.

От своя страна, Стела не можа да приеме еднообразния живот, който водят съпрузите в новия й дом, като прекарват цялото си време в рибарника и ги определи като „роботи“. След като прекара няколко дни в постоянна близост до съпруга на Нели, Стела забеляза, че отношенията между съпрузите са всичко друго, но не и патриархални и човекът, който диктува правилата, е не Илиян, а неговата съпруга. Поради тази причина, едно от новите правила, които Стела наложи, бе домакинството да бъде поемано изцяло от жената в семейството.

Друго нещо, с което Нели сериозно се зае след смяната на правилата, беше да накара Илиян да започне да взима участие в домакинската работа, като за целта го научи да готви и му показа как се пуска пералня.

И двете семейства заживяха с новите правила – част от тях бяха приети, други категорично бяха отхвърлени. На общата среща двойките споделиха помежду си нещата, които за тях остават неприемливи, но също така стигнаха до заключението, че се чувстват щастливи с начина си на живот.

Какво се случва, когато две различни поколения се впуснат в битка за доказване на своите теории за щастие и начин на живот - вижте в епизода на „Смени жената“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.