Жени Калканджиева стана евродепутат в нова BG комедия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7483953 www.24chasa.bg
Калканджиева по време на снимките на лентата

Учи се на политическо държание от Ангела Меркел

Конферентната зала е пълна с журналисти, а пред тях съобщават, че Жени Калканджиева е новият евродепутат и заминава за Брюксел. Тя се усмихва, всички я аплодират и... край на сцената. Това се случва в “Ятаган” - нов български комедиен филм. В него Калканджиева е в главната женска роля и преди да стане евродепутат, играе новоназначена шефка на Дирекцията за борба с тероризма.

“Трудно ми е, защото трябва да говоря с много думи и сложни изречения, а да не казвам нищо. Даже Мариан Вълев ми каза: “Как си го научила този текст, защото той няма смисъл”, смее се Жени Калканджиева, която си партнира с Мариан Вълев, Васил Василев-Зуека, Георги Стайков, Стефан Денолюбов и Китодар Тодоров.

Преди да започнат снимките на новия филм, Калканджиева гледа изказвания на политици и начина, по който се държат. Като модел ползва няколко политически лица, сред които Ангела Меркел. “Наблюдавах как си държат ръцете, когато говорят. От Меркел взех тази студенина, когато е пред медии. Като български политик обаче трябваше да вкарам и гордост”, добавя Жени Калканджиева.

Като шеф на Дирекцията за борба с тероризма трябва с някои герои да се държи властно, на други да се подмазва, а също има и любовни сцени пред камерата.

Ролята ѝ допада още щом прочита сценария. Предложението да участва в “Ятаган” идва директно от режисьора Андрей Андонов и продуцентите на филма. Една от най-трудните ѝ сцени е, когато трябва да се развика на своите подчинени Мариан Вълев, Стефан Денолюбов, Георги Стайков и Китодар Тодоров. Всички те много ѝ помагат с актьорската игра, а Зуека дори е впечатлен от уменията ѝ пред камера. Освен с актьори във филма си партнира и с Ники Кънчев, който влиза в ролята на водещ на тв предаване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.