Аня Пенчева и Стефан Данаилов в любовен тандем в „Актрисата“ (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7484285 www.24chasa.bg
Аня Пенчева и Стефан Данаилов в "Актрисата" СНИМКА: Божидар Марков

Постановката имаше предпремиера в София, вече е играна в три града в страната пробно

Пиесата „Актрисата“, с която Аня Пенчева изкушава Стефан Данаилов да се върне отново на сцената на Народния театър и да й партнира, всъщност е една рамка, в която тя сияе.

Изнася цялото представление на плещите си, а всички около нея блестят с отразена светлина. Дори и самият Стефан Данаилов, чиято роля е десетминутна, но наситена с много смях и самоирония.

Това е нейната пиеса!

Две в едно е Аня– хем звезда, която слиза от сцената, а заедно с това показва великолепно изпълнение по Чехов. Сценографията е семпла и въздействаща, прехвърляйки Аня от сцената с чаша коняк и халат в гримьорната до руска аристократка, която се прощава с градината си.

Най-любопитното!

Мастера си е пуснал коса до раменете за ролята,

а Аня е все така предизвикателно къдрава. И показва прекрасни крака в една пикантна сцена...

Когато започнаха репетициите на „Актрисата“, Данаилов и Пенчева имаха спор. Тя твърдеше, че текстът на Питър Куилтър е комедия, а Стефан, че е драма. Интригата е проста. Актриса решава да слезе от сцената и е съблазнена от идеята да се оттегли в Швейцария със своя обожател от 30 години – заможен банкер (Стефан Данаилов). Дали ще й се случи...

И двамата са прави

Има наистина много смешни и пикантни реплики, но в основата е драмата на една актриса да напусне сцената, да се сбогува с публиката си, да се лиши от своя най-силен наркотик – аплодисментите!

Аня изиграва перфектно тази раздяла, сбогувайки се със своята публика с роля във „Вишнева градина“ на Чехов. Когато тя произнася прощалната си реч към своята публика, търсейки думи, възкликва: „Къде е Чехов? Проклети драматурзи! Винаги са мъртви, когато ти трябват!“

„Той има секс либидо на тийнейджър“, възкликва Лидия (Аня), защитавайки избора си да отиде с Чарлс/Ламбо в Швейцария

Драматургът е заложил много забавни капани, в които да блеснат всички актьори. И те се справят прекрасно! Това са Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов.

А Стефан Данаилов в своите 10-ина минути на сцената

успя да сътвори сензация

Първо излезе яхнал с някакъв извънземен скутер, който святкаше и бляскаше. Тази ситуация с възможностите на бъдещия съпруг беше ловко преплетена в репликите на актьорите. И отиграна с чувство за хумор.

Накрая саркастичният бивш съпруг на актрисата (в ролята Кирил Ефремов - много убедителен като пълен с ирония  бивш) предупреди, че отивайки с богатия банкар в Швейцария, ще напълнее. Като него! Хитра сцена! Тогава Ламбо се пошегува, като показа черна тениската си с надпис „Аз преборих анорексията“.

Видео: photogroup.bg

Данаилов заряза извънземни скутер излезе при аплодисментите без него.

Благодари на публиката на крака. Отново и отново.

Много цветя, макар и по сценарий гримьорната на актрисата да е отрупана. На сцената се случи същото.

Дали Лидия/Аня ще замине за Швейцария, при шоколада и спокойния живот.

Знаете ли например коя е най-страшната театрална клетва?

"Да си забравиш репликата дано!"

Наистина ще се веселите и ще тъгувате с "Актрисата"

Гледайте „Актрисата“

Спектакълът гъмжи от хрумки и закачки и както самият Данаилов обещава до премиерата на 7 юни още ще репетират и всичко ще е блестящо.

Историята

„Актрисата“ на много награждавания и шумно аплодиран по света и в България драматург Питър Куилтър е комедия, която достига и драматични обертонове. Актрисата Лилия Мартин, в чиято „кожа“ влиза знаменитата Аня Пенчева, иска да се сбогува с кариерата си и около това решение в гримьорната й се „завихрят“ шеметни ситуации, предизвикани и от шеметния й живот на сцената и извън сцената. Като на своеобразен парад покрай актрисата „дефилират“ нейният по-млад бивш съпруг Пол(Кирил Ефремов) и настоящият й застаряващ годеник Чарлс (Стефан Данаилов), синът й Даниел (Павел Иванов), агентът й Бари (Ненчо Илчев) и режисьорът Роджър( Иван Панев), влизат и излизат от отрупаната с цветя и поздравления гримьорна, влизат и излизат от събитията, които Лилия Мартин предизвиква във вълнението си. Опиянена или пияна е актрисата, преди да се срещне за последен път с любимата си публика? Кой от всичките замесени в живота й мъже има власт над нея – или тя властва над всички тях? Каква е цената на славата? А на любовта, ако я има?

Освен отговорите на тези въпроси, заедно с режисьорката Росица Обрешкова и големия Стефан Данаилов като постановчик на „Актрисата“, ще разкрием и още театрални загадки, най-важната от коите е: колко силна е магията на театъра!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет