Дни на китайската култура и туризъм: Красив Китай ·Живописна Джъдзян

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7511255 www.24chasa.bg
Снимки: "Радио Китай"

24 юни – 6 юли 2019

Китайският културен център отново ще отвори врати за любителите на източните изкуства Спектакъл от съвременни танци и изложба „Красотата на Изтока" слагат началото на Дните на китайската култура и туризъм /акцент провинция Джъдзян/, които ще се състоят от 24 юни до 6 юли 2019.

В продължение на две седмици столичани и гостите им ще могат да се запознаят с традиционното и съвременно китайско изкуство и култура, и по-специално - с част от заблежителностите на провинция Джъдзян, предава "Радио Китай".

На 24 юни /понеделник/, от 16.00 ч. в сградата на Китайския културен център ще бъде дадено началото на Дните, посветени на китайската култура с официалнотото откриване на Изложба под мотото „Красотата на Изтока". Посетителите ще могат да се насладят на творби от Музея на провинция Джъдзян. Изложбата разкрива хилядолетната история и необятната дълбочина на китайската култура, като представя експонати от културата Лянджу от зората на цивилизацията; китайската цитра цин, изобразителното изкуство и калиграфията, реплики на културни реликви, произведения от коприна, порцелан и керамика, които отразяват изтънчения живот на юг от р. Яндзъ.

На 24 юни, от 19.00 ч. в театрална зала Азарян /НДК/ ще бъде представен спектакъл на най-известния танцов състав за съвременни танци от Театъра за песни и танци на провинция Джъдзян, под надслов - Life·Dance Soul - "Живот с душата на танца". Прочутите не само в Китай, но и по цял свят танцьори ще покажат пред публиката, чрез танците си, няколко теми: „Животът е чудо", „Да живееш собствения си живот", „Девойки берат чай", „Нощен танц","Танц, чрез който да почувствате времето" , "Ние сме пазители на свободата" , „Линията на природата" и други нови и модерни танци.

„Фотоизложба на туристичеките забележителнсоти на провинция Джъдзян" ще бъде подредена във фойаето на Театър Азарян /НДК/, по същото време. Така, посетителите ще могат да се запознаят и с най-привлекателните места за туризъм в китайската провинция.

По време на Дните на китайската култура, в периода от 23 юни до 2 юли ще бъдат организирани и два курса: по китайско бойно изкуство „Бадзицюен" и въвеждащ курс по китайско изобразително изкуство и калиграфия. Курсовете ще се проведат в сградата на Китайския културен център в София, бул. „Г.С.Раковски" 77 и ще бъдат водени от китайски лектори. Повече информация може да се получи в Китайския културен център, или на тел. 0888 296459.

По време на Дните на китайската култура и туризъм – 2019 ще бъде представена провинция Джъдзян, разположена по дължината на югоизточното крайбрежие на Китай. Провинцията, известна като „Земята на рибата и ориза", заема площ от 105 500 кв.км и има население от 57,37 милиона души, произвежда годишен БВП от 5,6198 милиарда юана. Освен тях, като важен икономически район на Китай, Джъдзян произвежда чай, коприна, цитруси, бамбук, рибни и морски продукти и заема. Административният център на провинция Джъдзян е гр. Ханджоу. Това е един от най-красивите и посещавани китайски градове, известен с изключителната си природа и архитектура. Градът се нарича още „Венеция на Изтока", заради повече от 130-те реки, от които е прорязан. Ханджоу е една от осемте древни столици на Китай и заема първо място в националния списък на културно-историческите центрове на страната. Слави се и с красотата на природата край езерото Сиху.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и

Аверът на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, влиза в пандиза, научи "България Днес"! Петко Стоянов-Пендака е спряган като един от тарторите на банда за наркоразпространение и опити за покушения над магистрати заедно с Малък Йоско. Преди броени дни Пендака призна вината си и сключи сделка със спецпрокуратурата да лежи 4 години в панделата.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи "България Днес"! Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа,