Шанхайският кинофестивал съдейства за обмена и сътрудничеството между страните от „Един пояс, един път"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7513428 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Сътрудничеството във филмовата индустрия между страните по „Един пояс, един път" е един от акцентите на тазгодишния Шанхайски кинофестивал, в който участват близо 1800 филма от 50 страни в инициативата, съобщава "Радио Китай".

Тази година броят на кинофестивалите към Филмовия съюз "Един пояс, един път" се увеличи на 38, а на държавите-членки на 33. Негова цел е да засили сътрудничеството и обмена между тях. Шанхайският кинофестивал ще представи и редица нови китайски филми в съответните страни. Тази година към съюза се присъдиниха кинофестивали от Рим, Киев и Рио де Жанейро.

Китай, като най-големия потенциален филмов пазар, привлича вниманието на режисьори от цял свят. Много китайския филми като „Скитаща Земя", „Толкова дълго, сине мой" и други получиха висока оценка в различните страни.

Чрез панорамата „Пътя на коприната" към Шанхайския кинофестивал се задълбочава непрекъснато обмена в кинокултурата между страните по „Един пояс, един път", които предоставиха близо половината от събраните близо 4000 филма за фестивала, съобщиха организаторите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.

Част от ул.Иван Вазов, която в момента е в ремонт бе превърната в импровизиран тенис корт от група ентусиасти. Игрището се намира в непосредствена близост до къщата-музей на великият писател центъра на София. снимка: Мариа