Ален Делон погалил лицето на водещата от “Канал 3” Ивелина Кунчева

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7517704 www.24chasa.bg
Ивелина Кунчева с Орландо Блум. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Журналистката събра спомените от Кан в изложба

Тя се е срещала лице в лице с някои от най-големите звезди в киното, а част от тях е имала удоволствието да интервюира. Ивелина Кунчева е журналист в “Канал 3” от 10 години, а през последните 7 от тях отразява кинофестивала в Кан за българските зрители.

Сега е автор и водещ на предаването за светски новини “Холивуд”. И това не е случайно. Общувала е с лицата на Холивуд отблизо. Моменти от тези срещи са запечатани в снимки и спомени, които подреди в изложбата Tete-a-Tete в галерия “Нирвана”. Сред фотографиите в изложбата може да се видят снимки с Антонио Бандерас, Хавиер Бардем и Рикардо Дарин, Ксавие Долан (режисьор на клипа Hello на Адел), Моника Белучи и др.

Журналистката с Антонио Бандерас
Журналистката с Антонио Бандерас

“Експозицията включва и над 70 автографа на знаменитости, с които съм се срещала през последните 7 години, отразявайки най-големия кинофорум в света, оригинални плакати и снимки на филми като “Имало едно време в Холивуд” на Куентин Тарантино, “Рокетмен” на Декстър Флечър, който в момента е по нашите киноекрани, и “Матиас и Максим”, който се очаква да бъде представен на “Киномания 2019”, разказва Кунчева. На мултимедийни проектори пък може да се видят най-вълнуващите моменти от премиерите на филмите, част от официалната програма на 72-ия кинофестивал в Кан. И няма как да бъдат пропуснати най-елегантните знаменитости, минали по червения килим.

Ален Делон погалил лицето на водещата от “Канал 3” Ивелина Кунчева

Това е втората

Ален Делон обръща специално внимание на българката.
Ален Делон обръща специално внимание на българката.

изложба

Ален Делон погалил лицето на водещата от “Канал 3” Ивелина Кунчева

на Ивелина Кунчева с кадри от кинофестивала във Франция.

Брад Пит си прави селфи с журналистите, най-близо до него е Кунчева.
Брад Пит си прави селфи с журналистите, най-близо до него е Кунчева.

“Докато първата носеше името “Спомени от звезден прах” по едноименния филм на Уди Алън и всеки кадър разказваше история, сега концепцията на Tete-a-Tete е по-различна. Първата ми изложба беше като моя ретроспекция на най-важните моменти от фестивала в Кан и показваше личните ми спомени от преживяното. Тук обаче основа на експозицията са индивидуалните ми срещи и интервюта със световноизвестни кинодейци, с които съм имала честта да се срещна на четири очи. Този път историите разказват те”, обяснява журналистката.

Българката е сред световните журналисти, които вземат интервю от Леонардо ди Каприо.
Българката е сред световните журналисти, които вземат интервю от Леонардо ди Каприо.

Тя отразява кинофестивала в Кан 7 години, като инициативата за това е нейна. Когато решава да се акредитира първия път, няма никаква представа каква магия е това.

Журналистката позира с Хавиер Бардем
Журналистката позира с Хавиер Бардем

“Тъкмо бях приключила магистратурата си по журналистика, от няколко години водех всекидневно предаване за светски новини и коментирах, монтирах и представях случващото се в българския и световния шоубизнес. В един момент усетих, че това не ми е достатъчно и че трябва да отида на мястото на събитието. И тъй като съм франкофон, завършила съм френска филология, някак естествено първото място, което реших да посетя, е Кан и фестивалът. Оттогава не съм спирала. Познавам фестивалната палата на пръсти. Целият екип от охраната, през шофьорите до креативния директор на фестивала Тиери Фремо са вече мои добри познати, с които се срещам всяка година. Създадох и много приятелства с журналисти от цял свят, мой много близък колега е един от най-добрите светски оператори на “Ройтерс” – Оливър Кек, с когото редовно се шегувам, казвайки му: “Добре, че те има, за да снимаш за предаването ми от всички точки на света”, разказва с усмивка тя.

Но шегата не била съвсем шега, защото се оказва, че години наред Кунчева всекидневно използва кадри, заснети от него чрез обмена на медията с агенция Ройтерс, а съдбата случайно ги среща в Кан. Един от големите позитиви, които тя намира от отразяването на кинофестивала, е, че с годините телевизия

“Канал 3” става

разпознаваема там

“Знаят кои сме, откъде сме и какво правим. Салма Хайек, Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун са само част от знаменитостите, които често посещават страната ни, и всеки път, когато имам удоволствието да се срещна с тях, се изказват ласкаво за България”, казва журналистката.

Тази година се среща лично с Ален Делон, който толкова се впечатлява от нея, че дори милва лицето ѝ. “В рамките на фестивала се видяхме три пъти. Първия път поговорихме за това дали би играл в български филм, дори му дадох примерен сценарий, който носех у мен. Прие го и каза, че ще го разгледа. При втората ни среща вече си мислех, че може би не помни коя съм. Оказа се точно обратното: от множеството журналисти, които го очакваха за интервю, се спря и говори само пред мен, като на финала протегна ръка и погали лицето ми. Много е тактилен, ръкува се, милва и обръща внимание на всеки свой почитател, както никоя друга звезда. Третата ни среща беше минути след като му бяха връчили почетната “Златна палма”. Все още имаше сълзи в очите, онези сини очи, които наистина те карат да застинеш. Излезе от залата, след което

отново се спря само

при мен, целуна

ръката ми

и си казахме сбогом. Беше вълнуваща среща, която никога няма да забравя!”, разказва Кунчева.

В рамките на фестивала тази година се среща и с Антонио Бандерас. Той много се зарадвал, когато разбрал, че красавицата е от България. Тя пък му припомнила за друга тяхна среща преди години в страната ни по време на негово посещение. Тогава той я почерпил, а после направили и интервю.

На официалната премиера на филма “Имало едно време в Холивуд” на Куентин Тарантино Кунчева се среща с големите звезди на лентата - Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Марго Роби. Брад Пит даже поздравил всички зрители на “Канал 3”, Марго Роби била много мила и дружелюбна, а Лео ди Каприо бил дистанциран.

“Някак успяваше да се изолира в цялата лудница от фотографи, журналисти и почитатели. Въпреки това се спря за автограф само при мен, както и всички останали от продукцията. Всеки може да види ексклузивните кадри от пресконференцията и премиерата в специално отделения кът на филма в една от залите на галерията. Разбира се, придружени с уникалните им автографи, може би едни от най-ценните в колекцията ми”, обяснява Кунчева.

Тази година в Кан се среща и с Орландо Блум, който дори не бил обявен в официалната програма. Тя веднага му се представила, че е от България, и го попитала иска ли да ѝ даде интервю. Той деликатно отклонил поканата, като обяснил, че би го направил с удоволствие, но закъснява за прожекция на филм. Имал обаче време за снимка за спомен с българската журналистка и ѝ дал автограф, който тя добавя към вече голямата си колекция.

За тези 7 години Ивелина Кунчева има толкова спомени и любими моменти от Кан, че ѝ е трудно да определи кои са ѝ най-любимите.

“Наистина, опитвам се да избера най-интересния момент, но ми е трудно – като изключим интервютата, може би срещата ми с

Парис Хилтън, която ме покани в сепарето си

в нощен клуб, Жан Клод ван Дам, с когото се озовахме на една ръка разстояние на парти на “Фешън тв” и говорихме дълго, Роберто Кавали, който ме покани на яхтата си, или пък Салма Хайек, която бутна фотоапарата на колегата ми, след което дълго време ни се извиняваше, или пък моментите, в които Уил Смит и Брад Пит си направиха селфита с мен, а не аз с тях, вземайки ми телефона. Случките в Кан са неочаквани, забавни и незабравими!”