Нона Йотова танцува с Джордж Клуни във "Влюбена, сгодена, изчезнала" в Театър 199

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7539506 www.24chasa.bg

Нона Йотова танцува с Джордж Клуни във "Влюбена, сгодена, изчезнала", новата постановка в Театър 199. Премиерата е на 5 юли.

Обичаната актриса е в ролята на една зряла жена - Дагмар Лудишер, облечена в булчинска рокля, в детската къщичка на дървото, в двора на родния си дом. Там тя пее, свири, смее се, плаче, спомня си, мечтае. Там играе и лудува, танцува с метла (а също и с Джордж Клуни), там е звезда, зла и добра, мърмори, крещи, люшка се между най-различни чувства, философства, ухажва и беснее, класифицира всичките мъже на този свят (Деян Ангелов), които, разбира се, са седем типа: от идиотитек до положителните образци.

"Всеки от нас, който някога е бил влюбен, може с радост или болка да разкаже, че не съществува някакво ясно дефинирано нещо като любовта", казва авторът на пиесата Щефан Фьогел, един от най-успешните съвременни австрийски драматурзи. Ако искате да научите по какво мъжът прилича на Фолксваген костенурка, защо жените не бива да имат родителски права и дали действително романтиката е убила повече народ от атомната бомба, елате и вижте, добавя той.

Фьогел, като майстор на съвременната комедия, ни хвърля с детективско намигване по следите на една влюбена и сгодена жена, която изчезва в деня на сватбата си, казва режисьорката Елена Панайотова. В края на историята разбираме, че нейният любим е трябвало да премине през това последно изпитание - да не се откаже и да я открие отново, за да може любовта да възтържествува и както в приказките, те да заживеят щастливо.

Бихме ли могли отново да се научим да се слушаме, да видим другия такъв какъвто е и да му се удивим? Бихме ли могли да събудим в себе си желание за общуване и да преминем отвъд страховете на житейската си опитност? Можем ли да се освободим от детските модели на поведение, да пораснем и да запазим вярата си в реалността на любовта? Тези въпроси, поставяме за вас - ние, екипът от създатели на този спектакъл, добавя Панайотова.

Сценографията е на Елица Георгиева, костюмите - на Славена Петкова. Музиката е на Милен Апостолов, а хореографията - на Росен Михайлов. Нона Йотова е автор на текстовете на песните, а аранжиментите са на Дани Милев.

Фьогел е роден през 1969 г. в Блуденц, Австрия. След като завършва бизнес информатика в Цюрих, бързо се ориентира към театъра. От 1993 г. работи като писател и актьор. Започва като автор на текстове за кабаретни програми за театъра във Форарлберг, който създава и в който сам участва. Бързо става известен в Европа с комедиите си, които са над 20 и се играят в Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша, България. Автор е на книги, пиеси, сценарии.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",