7-те деца на Алфредо Торес никога не са били заедно в родната му Куба

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7545085 www.24chasa.bg
Традиция е семейството всяко лято да се събира на Черноморието. СНИМКА: Личен архив

За повечето хора е предизвикателство да отглеждат 2 деца, какво ли остава за повече. Кубинският танцьор Алфредо Торес обаче може да поспори с тях, защото той има 7 наследници - от 5- до 33-годишни. Казва, че грижата за тях не е трудна.

В момента той е на Българското Черноморие, където работи всяко лято от май до септември. Там е заедно с 5-те си деца, които живеят в България. Останалите 2-ма са в Куба. Това са най-големите му наследници, които вече са направили танцьора дядо. 33-годишната му дъщеря го дарява с 2 внуци, а 24-годишната - с един. Двете жени работят в сферата на туризма.

Основният аргумент на Торес за това, че грижата за толкова деца е лесна, е възрастовата разлика между тях. Тя е поне 2-3 години. “Така по-големите се грижат за по-малките и всичко е наред”, казва той. Това не означава, че не ги наблюдава и някой възрастен. Когато танцьорът е по участия, наема детегледачка. “Досега никой от тях не е вършил големи бели, само нормалното - да бутнат или счупят нещо например”, казва Торес.

Една от последните им поразии се случила, когато решили да ядат сладолед. Извадили го от хладилника, хапнали по няколко лъжици, но забравили да го върнат обратно на студено.

Той започнал

да се разтопява и

да привлича мравки

Същото направили по-рано с една шоколадова торта.

Ако за повечето хора е трудно сутрин да станат и оправят едно дете за училище, Торес трябва да се справя с 4. “Няма проблеми, защото то е много близо до дома ни. Малко трудно е, когато са първа смяна и трябва да станат в 7 сутринта, но пак се справяме”, казва кубинецът. На него не му е проблем да ги събужда, защото всеки ден става около 6,30 сутринта, ако не е бил на участие, разбира се. Петия си наследник, който е в България, изпраща до детската градина.

Не всичко е толкова лесно обаче, особено когато започнат да се карат. Най-малкотото му дете почти постоянно се разправя с 9-годишната си кака, при това за дреболии. Когато са около басейна, единият непременно ще каже, че иска да е на плажа. “А между тях разстоянието е 30 метра”, казва със смях Торес и допълва, че това е нормално за всяко дете.

Седемте му наследници имат различни интереси. Това, което ги обединява, са танците.

Всички от малки

посещават

училище по танци

Най-малък интерес към това артистично занимание има най-големият му син. Той е на 17 години и се занимава с бокс. Затова и ходи в спортно училище. Заедно със сестра си, която завърши девети клас, се присъединиха малко по-късно към останалите на морето. Причината, разбира се, е, че свършиха училище в края на юни.

Традиция е всяко лято да се събират на Черноморието. Най-много се забавляват, когато отидат на аквапарк и започнат да се пързалят и хвърлят във водата. В другите дни се излежават на плажа или край басейна. “Купон е”, смее се Торес.

Семейството му е много задружно, но това е характерно за кубинците. Танцьорът е израснал с 5-има братя и сестри.

“Хората винаги

когато идваха

у дома, ни питаха

как така не сме

изпочупили къщата”,

смее се Торес. Спомня си как в детството си батко му го държал, за да не падне, слизайки по стълбите. “Пазеше ме, защото беше 2 години по-голям”, казва той. Четири години по-голямата му сестра също го държала под око. Спомня си как по време на игрите винаги предупреждавала другите да го пазят. Точно такава сплотена е атмосферата и в неговия дом.

Все още не е успял да посети Куба заедно с всичките си пет деца. “Много съм зает почти през цялата година. Те обаче идват в България”, казва Торес. Преди няколко седмици на гости пристигнала племенничката му Евелин.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа