Кошлуков предлага спортна дирекция в БНТ начело със Сашо Йовков (Обзор)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7548934 www.24chasa.bg
Емил Кошлуков

Спортните журналисти в БНТ да бъдат в отделна дирекция, оглавявана от Сашо Йовков. Тази промяна предлага новият генерален директор на телевизията Емил Кошлуков на управителният съвет на медията.

Досега спортните журналисти бяха обособени в продуцентски център “Спорт”, който е част от дирекция “Информация” и се ръководи от главен продуцент. Това е Витомир Саръиванов, който е в отпуск до 19 юли.

Кошлуков предлага начело на новата дирекция да застане Сашо Йовков. Той е в БНТ от 1990 г., а тази година бе сред кандидатите за генерален директор на обществената телевизия. Накрая на конкурса за Йовков гласуваха двама от членовете на СЕМ - Ивелина Димитрова и Иво Атанасов, а за Кошлуков - трима: Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. 

“Имахме два разговора с Кошлуков. Това, което той предлага, до голяма степен отговаря и на моите виждания - в БНТ трябва да има отделна дирекция за спорта”, коментира Йовков идеята.

“Създаването на такава дирекция ще доведе до друг подход към всички средства, които са инвестирани в спортното съдържание - и маркетингово, и като реализация”, обясни още той.

Според Йовков спортните журналисти в БНТ имат потенциал и новата дирекция ще им даде по-голям шанс за развитие. По думите му БНТ 3 - програмата със спортно и развлекателно съдържание на обществената медия, ще продължи да бъде с този профил.

Докато представяше концепцията си пред СЕМ, Кошлуков каза, че трябва да се прецени внимателно дали БНТ 3 може да продължи да се развива като спортен канал заради големите средства, които се отделят за спортно съдържание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка