Стотици нови автомобили от тотото кръстосват пътищата на България

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7553653 www.24chasa.bg

За разлика от САЩ, където всеки втори американец се радва на нов автомобил, макар и на лизинг, у нас този начин на покупка все още не е толкова силно разпространен. Българите все още предпочитат да си купят кола със спестяванията си и това е и една от причините делът на нови автомобили в страната ни все още да е много нисък. По данни за 2018 г., по пътищата у нас 38% от колите са произведени преди повече от 20 години, а 28% са между 15 и 20 годишни. Това прави общия дял на старите автомобили над 66%.

Голям принос за подобряването на тази статистиката има Български спортен тотализатор, който дава шанс да се спечели чисто нов автомобил във всеки тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“. За последните 3 години СПОРТ ТОТО раздаде близо 200 автомобила като допълнителни печалби. Само през 2018-та година по улиците на България започнаха да кръстосват 74 чисто нови автомобила. А от началото на 2019-та досега - 29 души спечелиха ключове за нови возила от тотализатора.

Любовта към новите автомобили е свързана с народопсихологията на българина. Проучване на мечтите на сънародниците ни показва, че новият автомобил се нарежда на второ място в желанията на анкетираните. Психолозите обясняват това с разбирането на няколко поколения, че нашенците трябва да притежават жилище и автомобил. „Най-хубавата кола е спечелената, защото можеш да й се насладиш изцяло. Ако имам сума от 40 хиляди лева няма да си позволя да си купя нова кола, а ще помисля първо какво да дам на децата, да погася кредити и да направя ремонт. Така планираните пари за нова кола се стопяват. Но за моя най-голяма радост спечелих нов семеен автомобил от СПОРТ ТОТО. Тогава разбрах, че ми е писано най-после мечтата ми да се сбъдне. На 57 години съм, бях се примирил, че никога няма да имам нова кола, но ето – късметът ми се усмихна“ – споделя участник, който миналата година спечели Форд Мондео от игрите на ТОТО 2.

За днешния тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“, БСТ ще даде допълнително една печалба – страхотен нов автомобил Форд Екоспорт. Той ще стане собственост на един щастливец, избран чрез жребий измежду всички залози, участващи в 55-ти тираж. Тегленето на печелившата квитанция ще се извърши в телевизионното предаване на 11.07.2019 г.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куп интелектуалци на поклонението на бившия шеф на Народния Магдалена МИТКОВА снимки: Пламен Кодров Звездите на родната културна сцена изпратиха големия Павел Васев в последния му път. Стотици известни личности и приятели, сред които Вежди Рашидов, Теди Москов, Стефан Мавродиев, Параскева Джукелова, Антон Радичев и Жоро Мамалев,

Кадър с дъх на лято публикува плеймейтката Маги Бадер. Носителката на еротичната титла се пусна по бански, препичайки се на жарко слънце. И докато навън е мъгла и студ, то при Маги изглежда, сякаш че температурите са доста високи. Бадер крие засега къде е и с кого, но това не попречи на почитателите й да отбележат, че изглежда много секси

Бившето гадже на Луна пропя. Здравенякът Горан се прекръсти на Горджано, за да впечатли изпълнителката с кратко парче. "Горане, благодаря ти за тази серенада! За жеста много мило, но нещо не ти се е получило. Не разбрах целта ти - да ме впечатлиш или да ме изплашиш. Да не си станал талибан или си прекалил отново с дозата!