Тематичният парк на Лайънсгейт в Китай отваря врати в края на юли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7561195 www.24chasa.bg
СНИМКА: http://bulgarian.cri.cn

Готови ли сте да се потопите в света на „Игрите на глада" или „Дивергенти"? Сега ще можете да го направите и в Кита! „Lionsgate Entertainment World" обяви, че отваря първия в Азия тематичен филмов вертикален парк на остров Хънцин в южния град Джухай на 31 юли. Идеята е да привлече повече посетители в района на Големия залив и развие възможностите за туризъм, информира Радио "Китай".

Простиращ се на площ от 22 000 кв.м., този многоетажен вертикален парк включва 25 атракциона от шест филмова франчайза и китайски боксофис хитове, като „Игрите на глада", „Здрач", „Дивергенти", „Зрителна измама", „Боговете на Египет" и „Невъзможно бягство".

В парка посетителите ще имат възможността да се потопят в познатите истории и създадат собствени, докато си взаимодействат с различните атракции в парка. Така например „Симулатор на страха", една от атракциите във филма „Дивергенти", предлага на посетителите възможност да проверят смелостта и силата на волята си чрез технологии за виртуална реалност, докато преминават през различни коридори и капани.

Насочен главно към китайските туристи, паркът се надява да привлече около 1,5 милиона посетителите през първата година от старта на опериране.

Остров Хъцин в Джухай се намира само на час път от Хонконг, всички са част от района на Големия залив, който е един от най-големите производствени и гъсто населени центрове в Азия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи