Искате ли да научите по какво мъжът прилича на фолксваген костенурка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7576328 www.24chasa.bg
Ива Тодорова е една от най-успешните актриси от миналия сезон на Театър 199, която направи бум с авторската си пиеса “Приятно ми е, Ива”.

Посетете Театър 199

Театър 199, който всеотдайно се труди досега в летните месеци, днес (25.7.) закрива сезона. За малко!

Финалното представление е “Приятно ми е, Ива!”. Актрисата Ива Тодорова представя в монолог и игра живота си, композиран с хумор и женска логика. Тя натрупа кошница с награди през изминалия сезон и влиза в сезон 2019/2020 като носител на “Икар” за водеща роля и с награда “Икар” като автор на драматургичния текст. Харесвана от публиката и театралите, Ива Тодорова спечели и “Златен кукерикон” за индивидуално театрално постижение.

В началото на есента едрите звезди все още не са завъртени в ритъма на своите трупи и имат време за любимата им сцена 199. Захари Бахаров е първи на 16 септември с представлението бестселър “Чамкория” по прозата на Милен Русков и режисурата на Явор Гърдев.

На следващия ден Юлиан Вергов излиза в CLASS по Чарлс Еверед, под режисурата на Владо Пенев и в компанията на прекрасната Мила Люцканова. Следва най-новата постановка на Театър 199 - “Влюбена, сгодена, изчезнала” от австриеца Щефан Фьогел в режисурата на Елена Панайотова, един от лидерите на авангардната ни режисура. Представлението е със специална музика на Дани Милев и хореография на Росен Михайлов, защото в женската роля е Нона Йотова. Тя следва по петите Джулия Робъртс от култовия филм “Булката беглец” и също като нея си плюе на петите в булчинската рокля. Ето закачката на спектакъла от 18 септември: “Ако искате да научите по какво мъжът прилича на фолксваген костенурка, защо жените не бива да имат родителски права и дали действително романтиката е убила повече народ от атомната бомба, елате и вижтe”. Партньор на Нона е Деян Ангелов.

На 19.9. е едно от най-качествени и затова многогодишни представления - “Старицата от Калкута” от Ханох Левин - режисьор Явор Гърдев, и с участието на Снежина Петрова, Лилия Гелева, Малин Кръстев и Захари Бахаров.

На следващия ден на сцената излизат Меглена Караламбова и Георги Къркеланов в семейната комедия на Жорди Галсеран “Разговори с мама”. Режисьор е Венци Кулев. Актрисите - цветя на няколко театъра, се събират на 21.9. – Лилия Маравиля, Стефка Янорова, Красимира Кузманова са режисирани от колежката от класа им на Коко Азарян – Касиел Ноа Ашер. Представлението е по култовия текст на Валери Петров “Театър, любов моя!”. Едно от любимите заглавия на публиката в Театър 199 – “Хората от Оз” с автор Яна Борисова, излиза на сцената на 24.9. Постановката е на Галин Стоев. Участват Цветана Манева, Радена Вълканова, Стефан Вълдобрев, Атанас Атнасов и Вежен Велчовски. На следващия ден Атанас Атанасов режисира “Семеен съвет” от Кристина клементе с участието на Георги Спасов, Анастасия Ингилизова, Никола Стоянов, Христина Джурова и Васил Дуев. На 26.9. пристига Ива Тодорова, а на 27.9. режисьорът Иван Урумов показва комедията пародия по Миро Гавран “Ясна поляна” с участието на Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариана Миланова и София Бобчева.

На 28.9. е един от новите спектакли на театъра - “Най-бързият часовник на Вселената” от Ридли. Режисьор е Стайко Мурджев.Участват Явор Бахаров, Малин Кръстев, Александър Тонев, Виттория Николова и Станка Калчева. На следващия ден е другият спектакъл по текст на Яна Борисова, много харесван от зрителите – “Приятнострашно”, под режисурата на Галин Стоев и с участието на Снежина Птрова, Радена Вълканова, Стефан Вълдобрев, Владимир Пенев и Вежен Велчовски. Голямо удоволствие причинява последното заглавие за месеца - “Самотният запад” от Макдона, чиито режисьор е Влади Люцканов. Участват Ивайло Христов, Малин Кръстев, Николай Луканов и Мила Люцканова. Велики изпълнения на Ивайло и Малин! И виж ти, септември се изнизал!

Ива Тодорова е една от най-успешните актриси от миналия сезон на Театър 199, която направи бум с авторската си пиеса “Приятно ми е, Ива”.

СНИМКА: АРХИВ НА ТЕАТЪРА