Внучката на Стефан Диомов с две колекции и свой бранд в интернет (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7598643 www.24chasa.bg
Снимка: Личен архив

Стефани Матева е внучка на композитора Стефан Диомов и дъщеря на дизайнерката Мария Диомова.

На 20 години е, учи икономика във Варна трета година. Голямата й страст е дизайнът на дрехи, който е наследила от мама.

Две колекции вече й дават самочувствие на модната сцена, а началото е било в ателието на мама, предаде БНР.

Започнала да помага първо в ръчната работа. „Най-трудно е да пресъздадеш модела, както е в главата ти”, казва с усмивка Стефани. Шашнала съученичките си във френската гимназия, като се появила с рокля, собствена изработка. Тогава разбрала, че към работата й има интерес.

Вече е разработила своя марка в интернет, където общува с момичета от цялата страна.

„Когато получат роклите си, ми казват, че на живо са дори по-хубави от снимките в каталога, което изключително ме радва. Роклите ми са по-младежки, къси, за не толкова специални поводи. В момента актуални са бухналите поли, тип принцеса. Материите са тюл и дантела основно. Много ръчна работа с мъниста. Цветовете-пепел от рози, синьо, малко черно, всякакви.”

Мария Диомова признава, че е била строга към дъщеря си в първите й стъпки, особено в началото, докато малката усвоявали тънкостите на занаята и работната дисциплина. Според Диомова това това е начинът да израснеш в тази артистична, но и отговорна професия:

„Като майка малко се притеснявам, че тя тръгва по моите стъпки, от друга страна се радвам, че тя намира своя път в живота и че всичко, което съм правила досега, има на кой да го завещая. Тя има свеж поглед към нещата. Сръчна е, прецизна, идва й отвътре.”

Мария Диомова казва, че дори вече се консултира с дъщеря си, когато създава моделите.

Стефани все още е повлияна от нейния стил и търси своя собствен дизайнерски почерк.

Брат й всъщност е запален по музиката и с известния си дядо заедно пеят и свирят, докато двете дами създават шедьовки и радост за жените.