Ричард Гиър се качи на кораб с мигранти, занесe им храна и вода (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7599372 www.24chasa.bg
Ричард Гиър се снима с мигрантите на кораба и призова за помощ СНИМКИ: Ройтерс

Американският актьор Ричард Гиър посети днес 121 мигранти, блокирани от миналата седмица на спасителен кораб в Средиземно море, а Европейската комисия призова страните от Европейския съюз да покажат солидарност в намирането на решение, предаде Ройтерс.

Гиър пристигна с плавателния съд, на който имаше плакат с надпис "Не сте сами". Той донесе вода и други провизии на кораба "Оупън армс" и разговаря с някои от мигрантите за това, което са преживели при бягството си от обхванатата от конфликт Либия, предава БТА.

"Най-важното нещо за тези хора тук е да могат да стигнат до свободно пристанище, да слязат от кораба, да стъпят на сушата и да започнат нов живот", каза актьорът във видеозапис, публикуван в интернет. "Моля, подкрепете ни тук на "Оупън армс" и помогнете на тези хора, наши братя и сестри", заяви той.

Ричард Гиър се качи на кораб с мигранти, занесe им храна и вода (Снимки)

Мигрантите бяха спасени миналата седмица и сега корабът е в международни води близо до италианския остров Лампедуза. Те са блокирани, тъй като Италия и Малта отказаха да ги допуснат на сушата.

Ричард Гиър се качи на кораб с мигранти, занесe им храна и вода (Снимки)

По-рано тази седмица председателят на Европейския парламент Давид Сасоли призова Европейската комисия да помогне на мигрантите.

Днес говорителката на ЕК Аника Брайтхарт каза, че комисията не е започнала координация по въпроса, защото не е отправено искане за това от никоя страна от ЕС.

"Ние обаче, независимо от писмото, получено от председателя на Европейския парламент, се обърнахме към държавите членки с искане да покажат солидарност и да съдействат за намиране на решение за хората на борда", заяви тя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си