Ники Илиев режисира Орлин Павлов, докато пее върху плаващите кейове на Кристо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7624409 www.24chasa.bg
Орлин Павлов и Диляна Попова по време на снимките на лентата СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА НИКИ ИЛИЕВ

“Сега ще снимаме филм. Всички вие ще влезете в него” - с тези думи певецът ще предупреди зрителите на концерта си в Пловдив, че стават част от лентата

Да пееш, докато сцената, на която си стъпил, плува, това усещане едва ли е особено приятно за един артист, но Орлин Павлов ще се справи без проблем с него утре, когато в 20 ч излезе да пее на гребната база в Пловдив. Само че няма да е стъпил здраво върху бетон или дървени дъски, а върху плаващи понтони, създадени от хората, на които Кристо Явашев повери построяването на инсталацията си “Плаващите кейове”. Понтоните са закотвени на дъното на гребната база с 22 тежести, всяка от които е по 1 т и 600 кг.

Лекото клатушкане на сцената няма да попречи на Павлов. “Нямам морска болест засега”, смее се той. Има обаче опит. През 1999 г. работи на кораб за 3 месеца. В сравнение с това изживяване плаващите понтони са детска игра. По време на концерта Павлов ще представи дуета си с Михаела Филева - “Завръщане”. Той е основната песен от саундтрака на едноименния филм, който режисира Ники Илиев. Снимките му започнаха на 3 юни. В него Павлов се опитва да спаси от разрушаване стара къща в Пловдив заедно със свои приятели.

“В един момент ще кажа на хората: “Сега ще снимаме филм. Всички вие ще влезете в него”, казва Павлов. Тогава Михаела Филева ще се появи на сцената. “Ако трябва, ще повторим парчето 2 пъти”.

Идеята за дуета хрумва на Владимир Ампов - Графа. Преди около 3 месеца Павлов му се обажда, за да изпълни задачата, която му поставили Ники Илиев и Башар Рахал - да изпее песен, създадена специално за филма “Завръщане”. 

“Нямаш ли някое парче, трябва ми жестока идея”, казал на Графа Павлов, а музикантът му отвърнал, че има демо, което е създал преди много време. Идеално си паснало с идеята на филма. “Уцелихме в десетката”, казва Павлов. Автор на текста на песента също е Графа.

“Продуцентите и режисьорът на филма решават да се възползват от това, че ще има концерт, на който да пея, а моят герой също пее. Оттам Ники свърза, че 2+2 е равно на 4”, казва Павлов. Така им хрумнало последната сцена от филма да бъде заснета именно по време на концерта, като бъде заснета и цялата публика.

Сред нея ще бъде и целият актьорски състав на продукцията - Диляна Попова, Башар Рахал, Бойко Кръстанов, Александър Кадиев и др. На сцената с Павлов освен Михаела Маринова ще застанат Белослава, Любо Киров, Графа и Бобо.

“Теленор” ще излъчва концерта на живо в столичния парк “Заимов”, тествайки 5G мрежата си.