На училище с тренчкот и обувки тип чорап

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7656103 www.24chasa.bg

Детската мода отдавна копира тази за възрастните и по същия начин тенденциите се сменят всеки сезон. Надписи, рисувани щампи и анимационни герои красят суитшърти, блузи и рокли - линия, която е актуална също при мъжките и дамските колекции.

Въпреки че все още при панталоните се предпочита ниската талия, трендът е да се носят модели с висока. Хлапетата се спретват

с дънки

над глезена

или до средата на прасеца. Съчетават се с кецове, с маратонки с груби и обемисти платформи или спортни обувки, чиято горна част имитира чорап. 

Все още вървят късите кожени якета, които са дюс или обсипани с капси. Актуални са и дънковите модели до талията, като ръкавите им трябва да са навити малко над китките. Новото е тренчкотът, който е безспорният лидер при връхните дрехи за тази година. Детските варианти са с абсолютно същия дизайн като тези за възрастни - с пластмасови копчета, колан и ленти на раменете и на ръкавите. 

Малките госпожици могат да ходят на училище с рокли с тюл в долната си част, а горната наподобява памучна блуза. Дънковите модели също са хит. 

Цветовата гама в детските колекции обикновено е по-богата от тази на техните родители. Към огромното разнообразие от тонове се добавят и неоновите багри, които са при дрехи, обувки и всякакви видове аксесоари.