Песен на Михаела Маринова влезе в албума на корейска поп група

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7661621 www.24chasa.bg
Алекс Карлсон, Михаела Маринова, Алексей Викторович и Никол Канева (от ляво на дясно) СНИМКА: SOFIA SONGWRITING CAMP

Песен на Михаела Маринова влезе в албума на корейската поп група Twice. Певицата и Никол Канева - едно от момичетата от 4Magic, са автори на текста на една от най-новите песни на женската кей поп банда.

Песента носи името Rainbow (“Дъга” - от англ.). Това е първият пробив на българи на южнокорейския музикален пазар. Освен двете българки съавтори са и шведските продуценти Алекс Карлсон и Алексей Викторович. Четиримата правят песента по време на първия международен творчески лагер за писане на песни у нас Sofia Songwriting Camp.

Той се организира от Саня Армутлиева в Боровец между 13 и 19 май, а в него взеха участие български и чуждестранни композитори, текстописци и певци като Дара, Павел и Венци Венц. Лагерът беше под патронажа на столичния зам.-кмет на културата Тодор Чобанов.

Южнокорейската група Twice е създадена през 2015 г. след участие в музикално тв риалити. Още на следващата година момичетата завладяват корейските класации, а първият им албум се превръща в най-продавания на корейския пазар за 2016 г.